Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piacon a T-Mobile első 3,5G okostelefonja

Kütyük

Piacon a T-Mobile első 3,5G okostelefonja

A T-Mobile megkezdte első saját márkajelzésű HSDPA készülékének kereskedelmi forgalmazását.


Az egyelőre csak Németországban kapható, T-Mobile MDA Vario II nevezetű újdonság alaphelyzetben leginkább egy kisebbfajta PDA-hoz hasonlatos: ilyenkor csak a legfontosabb kezelőszervek láthatók – a teljes értékű QWERTY billentyűzetet oldalra lehet kihúzni. Ennél azonban talán sokkalta fontosabb, hogy a készülék már nem csak a 3G (UMTS), hanem a még annál is gyorsabb 3,5G (HSDPA) hálózatokban is minden további nélkül használható. Wireless technológiák terén szólnunk kell még a Bluetooth 2.0 támogatásról, illetve a Wi-Fi-ről. Érdekesség, hogy az MDA Vario II nem csak a 802.11b, hanem a nagyobb sebességű 802.11g WLAN szabványt is támogatja.

A vizuális megjelenítésről ezúttal egy 2,8 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos kijelző gondoskodik, mely értelemszerűen érintésérzékeny. A QVGA (320×240 pixel) felbontású display egyébként egész pontosan 65.536 színárnyalatot képes a szemünk elé tárni.

A hátfalban helyet kapott, videófelvevős digitális fényképezőgép immár 2 megapixeles felbontással bír, az előlapra szerelt második kiegészítő kamera pedig CIF (288×352 pixel) felbontású. Az elkészült felvételek a belső memórián kívül microSD (TransFlash) memóriakártyákon is eltárolhatók. Az operációs rendszer szerepét ezúttal a Microsoft Windows Mobile 5.0 tölti be. A készülék ára kétéves előfizetéssel 359 euró (97 ezer forint).

A T-Mobile MDA Vario II itthoni piaci debütálásának pontos időpontja egyelőre ismeretlen. Hazánkban jelenleg a T-Mobile MDA Vario kapható – 79.980 forintos áron.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés