Connect with us

technokrata

Önmegsemmisítő Nokia mobilok

Kütyük

Önmegsemmisítő Nokia mobilok

A Nokia és a Helsinki Egyetem egy igen csak érdekes mobiltelefonos fejlesztési projektbe kezdett.


A projekt keretein belül nem egy új készüléket, vagy szolgáltatást fejlesztenek, hanem e helyett azon dolgoznak, hogy a telefonokat minden korábbinál könnyebben lehessen újrahasznosítani.

A cél tulajdonképpen nem más, mint olyan jövőbeli mobilok készítése, melyek egy nagyobb hőhatás következtében teljesen automatikusan, saját maguktól darabjaikra esnek szét. Ily módon egyszerűen el lehet majd különíteni egymástól a kijelzőt, a billentyűzetet, a borítást és az akkumulátort.

A fejlesztők szerint nem kell attól tartani, hogy például egy felhevült autóban felejtett mobiltelefon esetleg akkora hősokkot kap, hogy ott azon nyomban darabjaira esik szét, ugyanis a speciális újrahasznosítás közben olyan, nagyerejű lézert használnak, mely 60-150 fokra hevíti a telefonokat, vagyis azok csak ilyen extrém magas hőmérsékleten lesznek ˝öngyilkosok˝.

Az egyre fejlettebb mobiltelefonok mostanság már egyre több különböző kis alkatrészből épülnek fel, tehát esetükben fokozott problémát okoz a szelektív újrahasznosítás, amire a most indított fejlesztési projekt hivatott megoldást találni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd