Connect with us

technokrata

Nokia Mobiltelefon Filmfesztivál: eredmények

Kütyük

Nokia Mobiltelefon Filmfesztivál: eredmények

A mintegy 300 pályázó videófilm közül Egri András ˝Én kérek elnézést˝ filmje nyerte a szakmai zsűri díját az első hazai Nokia Mobil Filmfesztiválon.

A közönségdíjat Makovinyi András ˝Pénzforgatás˝ című filmje kapta. Nokia különdíjat Takács Borisz ˝Kefe 2001˝, Völgy különdíjat Holczer Tamás ˝Béjvaccs˝ című filmje kapott, míg Dán Gábor ˝Hihetetlen véletlen UFO felvétel˝ alkotásával a Godot Dumaszínház különdíjában részesült.

A Nokia NSeries támogatásával megrendezett első magyarországi mobilfilmfesztiválon a fődíj egy Nokia N93-as, a közönségdíj egy Nokia N73-as, míg a Nokia különdíj egy Nokia N70-es mobil volt.

Dér Attila, a Nokia marketing igazgatója elmondta: ˝A mai modern készülékek rengeteg lehetőséget biztosítanak a telefonálás mellett, köztük a videók készítésére is. A fődíjként átadott Nokia N93-as készülékkel többek között akár DVD-hez közeli minőségű videófilm is készíthető! Nagyon örülünk annak, hogy sok lelkes mobilos filmkészítő adta be ötletes pályázatát az első magyarországi Mobilfilmfesztiválra, decemberben és jövőre is szeretnénk folytatni a fesztivált˝.

A fesztiválra két témakörben lehetett filmeket nevezni:
-a Művészetek Völgye Fesztivál alatt készített film,
-bármely szabadon választott témában készített film.

Műfaját tekintve a film lehetett etűd, dokumentum, klip, reklám, akció, montázs, riport, videoblog, animáció, celebrity, kandi, lomográfia és bármi egyéb.

A szakmai zsűri tagjai Jancsó Miklós, a zsűri elnöke, Rudolf Péter, Kamarás Iván, Ardai Tamás, Ferenczi György, Szőke András, Márta István, Sáfár Zoltán és Dér Attila voltak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek