Connect with us

technokrata

Kikopnak a régi csengőhangok – jön az MP3!

Kütyük

Kikopnak a régi csengőhangok – jön az MP3!

A mobiltelefonos zenei piac mostanság nem egyszerűen csak növekszik, hanem e közben jelentős mértékben át is alakul.

A Juniper Research piackutató cég egyik új jelentése szerint 2011-ben várhatóan már mintegy 14 milliárd dolláros forgalmat fognak lebonyolítani a mobil zenei szektorban – ebből Ázsia részesedése 40 százalékra, Európáé 27 százalékra, Észak-Amerikáé pedig 18 százalékra tehető.

A piackutatók felhívják a figyelmet arra, hogy az egyre nagyobb tudású mobil készülékek elterjedésével párhuzamosan szépen lassan vissza fognak szorulni az egyszerű polifonikus csengőhangok, mert helyüket fokozatosan átveszik a CD minőségű, teljes hosszúságú zenei felvételek (MP3, AAC, WMA).

A 2006 és 2011 közötti időszakban az egyszerű csengőhangok részesedése 81 százalékról előreláthatólag 51 százalékra fog zsugorodni, a ˝full track˝ muzsikák pedig 9 százalékról feljönnek egészen 32 százalékra.

Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az új telefonok egyre fejlettebb zenelejátszó képességekkel rendelkeznek, ezenkívül pedig az sem elhanyagolható szempont, hogy az új 3G készülékekkel minden korábbinál gyorsabban lehet letölteni egy-egy teljes zeneszámot.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek