Connect with us

technokrata

A mobilunk piszkosabb mint a WC-nk!

Kütyük

A mobilunk piszkosabb mint a WC-nk!

A mobiltelefon nem csak sugárzása, hanem akár baktérium tenyészete révén is komoly veszélyt jelenthet az emberi egészségre.

A legfrissebb kutatási eredmények azt mutatják, hogy a mobil készülékek felületén több tízezer, vagy akár több százezer mikroba is élhet, vagyis több mint amennyi egy WC kagylón, egy cipőtalpon, vagy egy ajtókilincsen.

A mikrobiológusok szerint a baktériumok számára azért ideális élőhely egy mobiltelefon, mert azt naponta rengetegszer veszik kézbe az emberek, ezenkívül pedig a telefon működése közben keletkező hő kiváló környezetet biztosít a számukra. Ezek a baktériumok adott esetben különböző kiütéseket okozhatnak a bőrön, illetve tüdőgyulladáshoz és agyhártyagyulladáshoz is vezethetnek.

˝A mobiltelefon az emberi test több részével találkozik és több baktérium található rajta, mint egy WC ülőkén˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Joanna Verran, a Manchester Metropolitan University mikrobiológus professzora.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd