Connect with us

technokrata

Magyarország legkedveltebb dala

Kütyük

Magyarország legkedveltebb dala

Végjáték – hamarosan eldől, melyik dal érdemli ki az álomsláger címet.

A majdnem 14.000 regisztrált felhasználó a kezdeti 500-as listát immár 10 dalra csökkentette, és szeptemberre kiderül, melyik felvétel lesz Magyarország kedvenc slágere az Origo szavazói szerint.

A pop műfaj sikerét figyelhetjük meg az álomsláger-kutatás harmadik fordulójában, hisz a versenyben a kuplé, az operett, a magyarnóta, a táncdal, a népdal és az opera is elhullott. Nagy vesztes az Edda és az LGT is, hiszen a 60-as listában még erős lábakon álltak 4-4 dallal, azonban ez sem volt elég a döntőbe jutáshoz.

A versenyben maradt tíz dal között az Omega Gyöngyhajú lánya képviseli a 60-as éveket. Máté Péter az egyetlen dalszerző, akinek két – egyébként 1976-ban született – dala, az „Elmegyek” és az „Azért vannak a jóbarátok” is bennmaradt a végjátékban. A 80-as évek szerzeményei mind kihullottak a versenyből, viszont hat felvétel képviseli a múlt század utolsó évtizedét. Köztük Nagy Feró munkája, a „8 óra munka”, a Bonanza Banzai „Valami véget ért” című dala, Presser „Nagy utazása”, a Kimnowak „Gyémántja”, a Republic együttes „A 67-es út” című dala és a Kispál és a Borz „Ha az életben” című slágere. Egy dallal képviselteti magát a XXI. század, és ez pedig a „Mennyország Tourist” a Tankcsapda zúzdájából.

A játék nem ért véget, a tíz döntős tiszta lappal indul, és a végső megmérettetésben csak egy maradhat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd