Connect with us

technokrata

Ingyenes hívások Nokia okostelefonokkal!?

Kütyük

Ingyenes hívások Nokia okostelefonokkal!?

A Skype-féle ingyenes, vagy legalábbis nagyon kedvező árú telefonálás hamarosan újabb területeket is meghódít magának.


Az Actualidad Economica című spanyol gazdasági lap a napokban arról cikkezett, hogy a Skype egyik spanyol leányvállalata új szolgáltatással kíván megjelenni a piacon: a Skype az eddigiekben csak Microsoft Windows Mobile 5.0 operációs rendszerű okostelefonokon volt csak használható, hamarosan viszont elérhető lesz a kliens szoftver Symbian platformra szánt új verziója is. Alberto Lorente, a spanyol Skype vezér a részletekről nem beszélt, így egyelőre nem lehet tudni, hogy a Skype új mobil verziója pontosan milyen telefonokkal lesz kompatibilis.

A Nokia jelenlegi E sorozatú smartphone-jai az SIP-alapú VoIP/WLAN-t használják, a Motorola és a Samsung pedig a VoIP és GSM hívások közötti handovert biztosító UMA technológiát részesíti előnyben. Utóbbi technológiát egyébként a Nokia is támogatja, de egyelőre nem okostelefon, hanem hagyományos mobiltelefon (Nokia 6136) fronton.

Egyelőre kérdéses, hogy a Symbian szoftverre szánt Skype kliens pontosan mikor és milyen formában lesz elérhető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek