Connect with us

technokrata

A mobiltelefon, mely felismeri az arcunkat

Kütyük

A mobiltelefon, mely felismeri az arcunkat

A Pantech ezúttal sem hazudtolta meg önmagát: a dél-koreai gyártó ismét egy vadonatúj fejlesztésnek számító mobiltelefonnal rukkolt elő.


A Pantech IM-R100 típusjelzésű újdonság érdekessége nem más, mint a fejlett arcfelismerő technológia, melyhez hasonlóval eddig leginkább csak PC-s webkamerák esetében találkozhattunk. A megoldás lényege, hogy a beépített digitális fényképezőgép optikája folyamatosan úgy mozog és forog, hogy a kép közepére kerüljön a felhasználó arca, ily módon pedig a fejlesztők szerint sokkal nagyobb élményt jelenthet a videótelefonálás.

A készülék kialakítása sem éppen egyszerű. A telefonon alaphelyzetben csak a legfontosabb kezelőszervek látszanak, a hagyományos billentyűk a mobil szétcsúsztatását követően tűnnek fel, de ezenkívül még a kijelzőt tartalmazó rész is elforgatható 90 fokkal.

A spéci forgatható-csúszkamobil 2,2 colos TFT kijelzője QVGA (240×320 pixel) felbontású és 262.144 színárnyalatú és rendkívül nagy szögben lehet látni a képét. A 2 megapixeles kamerával felvértezett, PictBridge-képes Pantech IM-R100 Dél-Koreában átszámítva mintegy 115 ezer forintos áron vásárolható meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek