Connect with us

technokrata

A Nokia új korszakot nyit a mobilozásban

Kütyük

A Nokia új korszakot nyit a mobilozásban

A Nokia megkezdte az UMA technológia első publikus tesztjét, mely jelenleg a finnországi Oulu városában zajlik.


A mintegy 2 hónapig tartó tesztben valós élethelyzetekben próbálják ki, hogy mire is képes ez az új megoldás. A tesztben 50 család vesz részt, még pedig Nokia 6136-os telefonokat használva.

A világ két legelterjedtebb vezeték nélküli szabványát, a GSM-et és a WLAN-t az UMA (Unlicensed Mobile Access, licensz nélküli mobil elérés) technológia segítségével integráló Nokia 6136 problémamentes hang-, és adatkapcsolatot tesz lehetővé a GSM cellás és a WLAN hálózaton. A Nokia 6136 UMA technológiájának köszönhetően a szolgáltatók WLAN hozzáférésű hálózaton biztosíthatnak hang-, és adatszolgáltatásokat, így csökkenő hálózatkiépítési költségek mellett sokkal nagyobb körben tehetik elérhetővé a mobilszolgáltatásokat. A felhasználók a WLAN rádió-hozzáféréssel elért interneten keresztül telefonálhatnak, ezáltal kihasználhatják az internetes hanghívások előnyeit.

Az UMA technológia mellett az összecsukható, négysávos (GSM 850/900/1800/1900) Nokia 6136 a legújabb funkciók teljes választékát felvonultatja. A nyolcszoros digitális zoommal rendelkező, 1,3 megapixeles kamera éles fotókat és videofelvételeket készít, melyek üzenetben egyszerűen elküldhetők, vagy feltölthetők a barátok és a család számára elérhető internetes fényképalbumba. A telefonban cserélhető microSD memóriakártya található, amely optimális tárhelyet nyújt kedvenc képeink vagy a beépített digitális zenelejátszón meghallgatható rengeteg digitális zene számára. A teljes zenei élményhez beépített, a vizuális rádiót támogató, sztereó FM rádió járul hozzá.

A kompakt és könnyű Nokia 6136 telefon két színes kijelzővel rendelkezik, főkijelzője nagy, 262 ezer színt megjelenítő, aktív mátrixos képernyő. A telefon emellett beépített kihangosítót tartalmaz, és többféle üzenetküldési lehetőséget kínál, többek között MMS-t, e-mailt, Push to Talk-ot, és Nokia Xpress hangüzenet-küldést. A Nokia 6136 telefon GSM és UMA üzemmódban egyaránt nagyszerű működési időtartammal rendelkezik: GSM üzemmódban akár öt órán át beszélgethetünk rajta, míg készenléti ideje eléri a 280 órát; UMA üzemmódban a beszélgetési idő öt és fél óra, és a készülék 82 órán át áll készenlétben.

A Nokia 6136 emellett a készülék rádióteljesítményét fokozó új DARP (Downlink Advanced Receiver Performance) rádióvevővel is rendelkezik. A 3GPP által elvégzett kutatások szerint a DARP 40-70 százalékkal növeli meg a szolgáltató hálózatának kapacitását. A felhasználók a DARP-pal jobb hangminőséget és nagyobb teljesítményű adatforgalmat élvezhetnek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek