Connect with us

technokrata

3 új BenQ-Siemens mobil – egyenesen Mallorcáról

Kütyük

3 új BenQ-Siemens mobil – egyenesen Mallorcáról

A BenQ Mobile Mallorcán, nemzetközi sajtótájékoztató keretében mutatta be BenQ-Siemens márkajelzésű legújabb készülékeit.


A legújabb trendeknek megfelelő, formatervezett készülékek mindegyike minőségi anyagokból készült és számos multimédiás alkalmazást vonultat fel. Az SL91 extravagáns, szétcsúsztatható mobiltelefon forradalmian új érintőbillentyűzettel, míg az E71-et – tapadásmentes bevonatának köszönhetően – a különleges csillogás jellemzi. A szokatlanul kicsi, könnyű és vékony E81 valamennyi UMTS funkcióval rendelkezik mindazok számára, akik a multimédia és az üzleti élet területén is rugalmasak és mobilisak kívánnak maradni.

Első látásra csak egy formatervezett telefonnak tűnhet, ám a BenQ-Siemens SL91 sokkal több ennél. Tükörsima, fekete fényes felülete alatt új technológia rejtőzik: az érintőbillentyűzet. A szétcsúsztatható mobil érzékelőinek köszönhetően már egészen enyhe nyomásra is reagál. A készülékhez tartozó, kagylóformájú tartóba simuló BenQ-Siemens SL91 nemcsak otthon, hanem az irodában is figyelemfelkeltő. A nem fogadott hívásokat és az SMS-eket futurisztikus fényhatások jelzik, így aligha maradhatnak észrevétlenül.


Az egyedi design mellett a BenQ-Siemens SL91 multimédiás funkciói is figyelemreméltóak. Beépített 3,2 megapixeles, autofókuszos kamerájával a nap bármely szakában könnyedén készíthetünk videofelvételeket vagy fotókat. A készülékben egy másik, videotelefonálás közben a felhasználóra irányítható VGA-kamera is található, ami a készülék szétcsúsztatása után tárul elénk. Videotelefonálás során a 2 colos QVGA kijelzőn 16,7 millió színben láthatjuk partnerünket, majdnem olyan minőségben, mintha szemtől szemben állna velünk. A készülék beépített MP3-lejátszóval és a sztereó RDS FM rádióval is büszkélkedhet. Bluetooth-on, UMTS-en keresztül, vagy streaming letöltéssel pillanatok alatt meghallgathatjuk a kedvenc zeneszámainkat. A BenQ-Siemens SL91 belső tároló kapacitása a microSD memóriakártyának köszönhetően igény szerint bővíthető. A BenQ-Siemens SL91 várhatóan 2006 negyedik negyedévétől kapható Európában.

A vékony, lekerekített formájú és csillogó BenQ-Siemens E71 nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem kézbe fogni is élvezetes. A ˝Dark Silver˝ színárnyalatú, tapadásmentes bevonatnak köszönhetően az ujjlenyomatok nem látszanak a magas fényű fémes felületen. A beépített MP3 lejátszó és FM sztereó rádió kiváló hangminőséget és -élményt, a cserélhető microSD kártyanyílás pedig bőséges tárolóhelyet biztosít több órányi zene és számos kiváló minőségű felvétel számára. Az EDGE-nek köszönhetően (szolgáltatótól függően) pillanatok alatt letölthető bármilyen adat. A beépített 1,3 megapixeles, 5x zoommal rendelkező kamerával készített fotókat tökéletes minőségben jeleníti meg a nagyméretű, QVGA felbontású, több mint 262 ezer színű kijelző. A BenQ-Siemens E71 várhatóan 2006 szeptemberétől lesz kapható Európában és Latin-Amerikában, 2006 novemberétől pedig Ázsiában ˝Dark Silver˝ és ˝Onyx Black˝ színekben.

Az ugyancsak vékony, könnyű és szokatlanul kicsi BenQ-Siemens E81 valamennyi UMTS-funkcióval rendelkezik. A zene- és videolejátszóval, 1,3 megapixeles LED-es kamerával és 1,8 colos, 262.144 színű TFT-kijelzővel felszerelt, apró UMTS mobiltelefon 99,8×46,7×16,7 milliméteres nagyságával a legkisebb zsebben is elfér. Kiváló minőségű, fényes felületével a BenQ-Siemens E81 rendkívül tetszetős, lekerekített formájának köszönhetően pedig fogása is kellemes. Egy gyors UMTS linken keresztül a fotók és a zene pillanatok alatt letölthetők a telefonra. Videotelefonálás alatt a beszélő mindazt meg tudja mutatni a hívó félnek, amit az adott pillanatban ő maga is lát. A fontos megbeszélésekre egy beépített szervező emlékeztet. A telefont USB kábellel, Bluetooth-szal vagy a SyncStation-nel a számítógéphez csatlakoztatva minden típusú adat azonnali cseréjére lehetőség nyílik. A telefonba helyezhető cserélhető microSD kártyák akár 1 GB tárolóhelyet biztosítanak. A BenQ-Siemens E81 várhatóan 2006 szeptemberétől lesz kapható Európában és 2006 októberétől Ázsiában, ˝Lucent Black˝ színben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek