Connect with us

technokrata

Zsugorodnak a TV-vevős telefonok

Kütyük

Zsugorodnak a TV-vevős telefonok

A közeljövőben érkező, integrált TV-vevős mobiltelefonok végre már nem lesznek olyan nagy méretűek, mint a jelenlegi modellek.


Egy antennák és különböző vevőberendezések gyártásával foglalkozó spanyol cég, a Fractus bejelentette, hogy sikerült kifejlesztenie egy minden korábbinál kisebb méretű DVB-H antennát, melynek segítségével az eddigieknél sokkal elegánsabb megjelenésű mobiltelefonok lesznek gyárthatók.

Tény, hogy a jelenlegi TV-vevős készülékek korántsem a külcsínjükkel hódítják meg a vásárlók szívét. Konkrét példát tekintve a Nokia N92-es csúcsmobil csukott helyzetben 107 milliméter hosszú, 58 milliméter széles és 25 milliméter vastag, tömege pedig nem kevesebb mint 180 gramm. Mondanom sem kell, hogy egy ilyen ˝gigantmobil˝ nem minden zsebben, vagy éppen női kistáskában fér el.

A DVB-H alacsonyabb frekvenciát és szélesebb frekvenciasávot használ, mint a GSM, vagy az UMTS hálózatok, emiatt pedig a DVB-H antennák általában sajnos elég nagy méretűek. ˝A DVB-H megjelenése alapjaiban változtatta meg a mobiltelefonok kialakítását, ez azonban korántsem örvendetes, hiszen a felhasználók nem szívesen áldoznak pénzt egy olyan high-end készülékre, mely úgy néz ki és akkora, mint egy tíz évvel ezelőtti ősmobil˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Josep Puig, a Fractus egyik vezetője, aki szerint az új antennának köszönhetően hamarosan elárasztják majd a piacot a sikkes megjelenésű új DVB-H mobilok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák