Connect with us

technokrata

Szélessávú Internet a Hortobágyon

Kütyük

Szélessávú Internet a Hortobágyon

Az Albacomp 374 millió forint értékben szélessávú Internet szolgáltatást biztosító informatikai fejlesztéseket hajt végre a Hortobágy-menti térségben.

A mai napon Pukler Gábor, az Albacomp Zrt. vezérigazgatója és Csetneki Csaba, a Hortobágy-menti Térségfejlesztő Társulás elnöke, Újszentmargita polgármestere szélessávú internet infrastruktúra építéséről szóló szerződést írt alá, amelynek értelmében a nyílt közbeszerzési pályázaton nyertes Albacomp bruttó 374 millió forint értékben szélessávú Internet szolgáltatást biztosító informatikai fejlesztéseket hajt végre a Hortobágy-menti térségben.

A vállalat az adott települések között 45 kilométer hosszúságban optikai gerinchálózat kialakítását, 70 kilométer helyi koaxiális kábelhálózat telepítését, valamint az optikai hálózat és a helyi hálózatok találkozásához 14 csatlakozási pont létrehozását végzi el – Újszentmargita Közösségi Háza központtal. A projekthez az Albacomp – a tervezésen, a megvalósításon és az engedélyeztetésen kívül – 5 évre szóló garanciát, rendszertámogatást és hibaelhárítást vállal.

Mivel a fejlesztéssel érintett öt település (Újszentmargita-Bödönhát, Folyás, Újtikos, Tiszagyulaháza, Tiszacsege) 3600 ingatlana a Hortobágy szélén helyezkedik el, amely körzetben a tájvédelem különösen kiemelt szempont, az Albacomp a természet megóvására is kiemelt figyelmet fordít. A vállalat a Pantel Kft.-vel mint internetszolgáltatóval, a Best Kft.-vel mint nyomvonalépítővel tervezi megvalósítani a szerződésben foglalt feladatokat. A későbbi üzemeltetésre a tervek szerint a HHT’98 Kft. veszi át a rendszert.

Az elmúlt évben az Albacomp forgalmának jelentős hányada – mintegy 5 milliárd forint – közbeszerzés keretében nyert megrendelésből származott. A vállalat a jövőben a megrendeléseken belül szeretne egyre több szolgáltatást – mint például hosszú távú üzemeltetést, rendszerfelügyeletet – értékesíteni: a tervek szerint 2006-ban 25, 2008-ban pedig már a forgalom 50%-a szolgáltatásokból fog befolyni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle