Connect with us

technokrata

Megérkezett: Motorola K1 – az új sikermobil!?

Kütyük

Megérkezett: Motorola K1 – az új sikermobil!?

A Motorola végre hivatalosan is bejelentette a sokak által várva várt, Canary fejlesztési kódnevet viselő mobiltelefont.


A készülék kétfajta változatban lesz kapható: a MOTOKRZR K1-ben egy GSM modul teljesít szolgálatot, a MOTOKRZR K1m pedig CDMA hálózatokban használható – mi most a GSM változatot mutatjuk be röviden Olvasóinknak. A divatos szétnyitható kialakítású Motorola újdonság csukott helyzetben 103 milliméter hosszú, 42 milliméter széles, 16 milliméter vastag és a mérlegen egész pontosan 102 grammot nyom.

A beépített digitális fényképezőgép segítségével maximum 2 megapixeles felbontásban fotózhatunk, az elkészült felvételek pedig a 20 MB-os belső memórián kívül akár miniatűr microSD memóriakártyákon (maximum 1 GB) is eltárolhatók. A kamera kapcsán említést érdemel többek közt a nyolcszoros digitális zoom, illetve a videófelvevő funkció.

Az 1,9 colos képátlójú belső TFT kijelző 176×220 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú, a cSTN alapokon nyugvó külső display pedig 96×80 képpontot és 65 ezer színt tudhat magáénak.

A Motorola K1 fejlett MP3/AAC lejátszó szolgáltatásokkal rendelkezik és kezeli a sztereó Bluetooth headseteket (például Motorola S805). Szólnunk kell továbbá a GPRS és EDGE adatátviteli technológiákról, a Java MIDP 2.0 támogatásról és a Screen3 kompatibilitásról.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Motorola K1 valamikor 2006 második felében kerül forgalomba – a várható ár egyelőre ismeretlen. A készüléket egyébként hamarosan mi is tesztelni fogjuk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák