Connect with us

Hirdetés

technokrata

Exkluzív: titkos új BenQ-Siemens telefonok – holnap!

Kütyük

Exkluzív: titkos új BenQ-Siemens telefonok – holnap!

Már nem kell sokat várnunk a BenQ Mobile legfrissebb mobiltelefon bejelentéseire.

Egyes jól értesült források tudni vélik, hogy a BenQ Mobile munkatársai holnap, azaz szerdán jelentik majd be a vállalat legújabb, természetesen BenQ-Siemens márkajelzésű modelljeit. A bemutatásra kerülő BenQ-Siemens telefonok között több mint valószínű, hogy ott lesz az E81, az SF71, valamint az SL91. Holnap vélhetően mindenre fény derül!

BenQ-Siemens E81
Ez a tajvani fejlesztésű modell hagyományos kialakítást kapott, szoftvere pedig nagymértékben hasonlít a BenQ-Siemens S81 és S88-as telefonokéra. A lekerekített formavilággal megáldott újdonság hátlapjában egy 1 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modul teljesít szolgálatot, ezenkívül pedig nem elhanyagolható szempont, hogy az E81-ből a 3G (UMTS) támogatás sem hiányzik.

A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 176×220 pixeles felbontású és 18 bites színmélységű (262 ezer színárnyalat). A belső memória microSD (TransFlash) memóriakártyák segítségével bővíthető, a telefonon pedig többek közt dedikált zenegombokat (MP3, AAC) is elhelyeztek a fejlesztők.

BenQ-Siemens SF71
A jelenleg Caesar fejlesztési kódnevet viselő újdonság BenQ-Siemens SF71 néven debütál majd a kereskedelmi forgalomban – előreláthatólag valamikor idén októberben. A felénk nem igen kapható Siemens SFG75 közvetlen utódjának tekinthető készülék a Brew szoftver platformra (SXG75, EF81) építkezik és divatos szétnyitható kialakítást kapott. A részben fémházas telefon alaphelyzetben 94 milliméter hosszú, 47 milliméter széles és 19 milliméter vastag.

A külső kamera elsősorban 2 megapixeles felbontásáról, LED-vakujáról és 10x-es digitális zoomjáról ismerszik meg, a videóhívásokhoz használatos belső fényképezőgép pedig VGA (0,3 megapixel) felbontású. A belső memória 64 MB-os kapacitással bír és miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákkal könnyedén, akár működés közben is bővíthető.

A 2 colos képátlójú belső TFT kijelző a mai elvárásoknak megfelelően 240×320 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú, az 1 colos kiegészítő OLED panel pedig 96×64 képpontot és 65 ezer színt tudhat a magáénak. A 3G kompatibilis BenQ-Siemens SF71 Bluetooth 1.1 támogatással, valamint USB interfésszel rendelkezik – a várható ár egyelőre ismeretlen.

BenQ-Siemens SL91
Az Onyx fejlesztési kódnevű telefon előreláthatólag BenQ-Siemens SL91 néven debütál majd a kereskedelmi forgalomban, és ˝személyében˝ egy minden hájjal megkent, nagy tudású, igazi multimédiás csúszkamobilt köszönthetünk.

A csukott állapotban 89x47x23 milliméteres méretekkel rendelkező újdonságban egy háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modul lakozik, de ezenkívül természetesen 3G hálózatokban is használható a telefon. A vizuális megjelenítésről ezúttal egy 2 colos képátlójú TFT kijelző gondoskodik, mely egyrészt 240×320 pixeles (QVGA) felbontásáról, másrészt pedig 16,7 millió színárnyalatáról ismerszik meg.

A BenQ-Siemens SL91 igazi érdekessége az újgenerációs kezelőszervben rejlik. Az egyelőre igen csak titokzatos, Force Sensitive Resistor (FSR) névre keresztelt megoldást valahogy úgy kell elképzelni, mint egy érintésérzékeny kijelzőt, melyen virtuális gombok jelennek meg. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, ennek az 1,3 colos képátlójú kijelzőnek 120×160 pixeles felbontása és 262 ezer színárnyalata van.

A videófelvevős digitális fényképezőgép modul segítségével maximum 3,2 megapixeles fotók készíthetők, a kellő élességről pedig autofókusz funkció gondoskodik. A 300 órás készenléti, illetve 4,5 órás beszélgetési idejű telefon kapcsán említést érdemel továbbá a sztereó FM rádió, a hetvenkét szólamú polifonikus hangzás, a fejlett zenelejátszó alkalmazás (MP3, AAC+, RealAudio), a Bluetooth kontroller, a WAP 2.0 böngésző, az e-mail kliens, a 64 MB-os belső memória, illetve a microSD (TransFlash) bővíthetőség.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés