Connect with us

technokrata

SSL VPN az SSL Explorer-rel

Kütyük

SSL VPN az SSL Explorer-rel

Az SSL-alapú VPN-ek gyors ütemben váltják le a nehezen konfigurálható IPsec és PPTP módszereket. Phillip Howell megmutatja, hogyan lehet egy, a sarokban porosodó Windowsos PC-ből egy okos SSL VPN szervert fabrikálni.

Először is, le kell tölteni az SSL Explorer “Community” változatát a sourceforge.net oldalról. Ki kell tömöríteni a csomagot egy megfelelő könyvtárba. Esetemben ez a “C:\Program Files\sslexplorer-0.2.4” volt. Át kell másolni a “tools.jar” fájlt a “C:\Program Files\sslexplorer-0.2.4\sslexplorer\lib” könyvtárból a “C:\Program Files\Apache ANT\apache-ant-1.6.5\lib” könyvtárba.
Ekkor szükség lesz egy parancssori ablakra (Start/Futtatás/cmd). Menjünk az SSL Explorer könyvtárába (cd “C:\Program Files\sslexplorer-0.2.4”) és indítsuk el a fordítási folyamatot: ant install.
Az ablak ekkor valami ilyesmi lesz:.

1. ábra: A fordítás eredménye
Az ANT elszöszmötöl néhány percig a fordítással, majd megkísérli elindítani böngészőnket, ami egy speciális portra mutat (28080) a gépünkön. Ez a port csak a beállítás ideje alatt él. Konfigurálni kell a kulcstárat és az SSL bizonyítványokat is, mielőtt üzembe helyeznénk a szervert.
Ha az SSL Explorert olyan gépre telepítjük, amin be van kapcsolva a Windows tűzfala, valami hasonlót is látni fogunk, legalább egyszer:

2. ábra: A Windows tűzfal üzenete
Válasszuk a tiltás feloldása gombot, így az alkalmazás szabadon kommunikálhat. Ha az SSL Explorer sikeresen elindította a böngészőt, valami hasonlót kell látnunk:


3. ábra: A bizonyítvány típusának kiválasztása
Ha nem ugrik fel a böngésző automatikusan, kézzel kell behoznunk a beállító oldalt, a következő URL begépelésével: http://127.0.0.1:28080.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák