Connect with us

technokrata

Hogy áll a mobilgyártók harca?

Kütyük

Hogy áll a mobilgyártók harca?

A mobiltelefon gyártók folyamatosan ádáz küzdelmet folytatnak egymással – lássuk a legfrissebb eredményeket!

A Gartner piackutató cég adatait néhány hete osztottuk meg Olvasóinkkal, most pedig következzenek az IDC által a napokban közölt információk!

Az IDC szerint 2006 második negyedévében mintegy 78,4 millió darab Nokia mobiltelefont adtak el világszerte, ezzel a finn gyártó továbbra is meg tudta őrizni piacvezető pozícióját. A Nokia részesedése egyébként az elmúlt tizenkét hónapban 31,3 százalékról 33 százalékra növekedett.

A második helyen tanyázó amerikai Motorola a második negyedévet 51,9 milliós eladási darabszámmal zárta, melynek köszönhetően piacrésze egy év alatt 17,5 százalékról 21,8 százalékra nőtt. A bronzérmet jelenleg a dél-korai székhelyű Samsung tudhatja magáénak, mely vállalat 2006 Q2-ben 26,3 millió készüléket adott el. Érdekesség, hogy a Samsung részesedése 12,5 százalékról 11,1 százalékra csökkent.

15,7 millió darab eladott mobillal és 6,6 százalékos piacrésszel jelenleg a negyedik helyen van a Sony Ericsson, nem sokkal lemaradva tőle pedig az LG végzett az ötödik helyen. Utóbbi gyártó 15,3 millió mobilt adott el a második negyedévben, és ezzel 6,4 százalékos részesedésre tett szert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák