Connect with us

technokrata

Egymillióan az Iwiwen

Kütyük

Egymillióan az Iwiwen

A közösségi oldal folyamatos felhasználószám- és népszerűségnövekedés mellett május eleje óta 360.000 taggal bővült, ezzel elérte az 1.000.000 fős regisztrált létszámot.

Az Iwiw napi látogatottsága – a Webaudit adatai szerint – eléri az ötszázezret, ezzel az auditált weboldalak napi egyedi látogatószám szerinti rangsorában az elmúlt időszakban a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott. A portál oldalletöltéseit tekintve a harmadik leglátogatottabb weboldal, amely azért is kiemelkedő, hiszen az Iwiw nem mindenki számára nyilvános, mint általában a portálok többsége. Az Iwiw használói között a rendszer több mint 60 millió kapcsolatot tart nyilván.

A közösségi portál stabil működéséhez és a folyamatos fejlesztésekhez – sorozatos egyeztetéseket követően, a korábban szerzett tapasztalatok és a felhasználók észrevételei alapján – átvizsgálta és „finomhangolta” a Felhasználási Feltételeket és az Adatkezelési Szabályzatot. Ez utóbbi megújításában nagy segítséget jelentett az Adatvédelmi Biztos hivatala: velük együttműködve, Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsman jóváhagyásával alakult ki a végleges változat, amely megfelelő garancia az Iwiw szabályos működésére. A módosított Felhasználási Feltételek és Adatkezelési Szabályzat 2006. július 26-án lép hatályba, amelyeket a felhasználó – ha másképp nem dönt – a Feltételek, illetve a Szabályzat alapján az Iwiw használatával fogad el.

Az Iwiw Kft. alapvető célja mindezzel az volt, hogy minden szempontból tisztázza (pl. a hamis regisztrációkat és a reklámokat is beleértve), mit szabad és mit nem tenni a portál oldalain.

A változások révén ezentúl mindenki számára egyértelművé válik, milyen alapon, kit/ mit lehet eltávolítani a portálról. A működtető cég – bár nem ellenőrzi a felhasználók által rendelkezésre bocsátott tartalmakat, és mint közvetítő szolgáltató nem felelős a továbbított információért – minden értesítés nélkül eltávolíthatja az olyan anyagokat, amelyeket jogellenesnek, más személyiségi jogába ütköző, tisztességtelennek, fenyegetőnek, becsületsértőnek, rágalmazónak, obszcénnek vagy egyébként kifogásolhatónak talál. Ezen kívül minden értesítés nélkül törölheti a felhasználót, és eltávolíthatja az olyan anyagokat, amelyek sértik, vagy megszegik bármely fél szellemi alkotáshoz fűződő jogát, szerzői és szomszédos vagy egyéb tulajdonosi jogát, illetve a felhasználási feltételekben foglalt rendelkezéseket.

További változás, hogy ezentúl – a legismertebb weboldalak esetében már megszokott módon – az Iwiwen is jobb eséllyel lehet „személyre szabott” reklámokkal találkozni. Mindez természetesen semmiképpen sem jelenti azt, hogy a működtető cég az adatokat bárkinek – hirdetőnek vagy bármilyen harmadik félnek – kiadná (amit egyébként az új adatkezelési szabályzat kifejezett hozzájáruláshoz köt).

Az Iwiw Kft. mindezen felül vállalja, hogy ha bármilyen módon változtatna a személyes adatok kezelésére vonatkozó elveiben és gyakorlatában, a változásokról elsőként a felhasználókat értesíti, hogy mindig pontosan és folyamatosan ismerjék az érvényes adatkezelési elveket és gyakorlatot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek