Connect with us

technokrata

Hamarosan kapható a Nokia 5500 és N93

Kütyük

Hamarosan kapható a Nokia 5500 és N93

Már nem kell sokat várnunk a Nokia 5500 Sport és a Nokia N93 piaci debütálására.

Legalább is erre enged következtetni, hogy a Nokia terméktámogatási weboldalán a napokban felbukkant az említett két új készülék. A Nokia tehát minden valószínűség szerint megkezdte a Nokia 5500 Sport és a Nokia N93 kereskedőkhöz történő leszállítását, így legfeljebb néhány hét, és már mindkét modell kapható lesz a kereskedelmi forgalomban.

Nokia 5500 Sport

A Nokia 5500 Sport minden olyan technológiát tartalmaz, amelyre az aktív életstílus kedvelőinek szüksége van, ráadásul a munka és az edzés során várható mindennapos gyűrődést is bírja. Egyetlen gombbal állítható be a kívánt üzemmód: a kapcsolattartásra a telefon-, a lazításhoz vagy a bemelegítéshez a zene-, a kemény edzésre pedig a sport-üzemmód szolgál. A Nokia 5500 Sport emellett a Nokiánál elsőként kínálja a szöveget beszéddé alakító technológiát. Az üzenet megismeréséhez nem kell levenni a szemed a pályáról vagy kedvenc magazinodról, mert elég megérinteni a Nokia 5500 Sport mobiltelefont, az felolvassa a szöveget. Sport üzemmódban a Nokia 5500 Sport hangosan tájékoztat arról, hol jársz az edzésben, így tovább koncentrálhatsz az adott feladatra vagy gyakorlatra.

Ha zenét szeretnél, a Nokia 5500 Sport azonnal beindul. A többféle digitális zeneformátumot, és akár 1 GB-os memóriakártyát (microSD) támogató Nokia 5500 Sporton körülbelül 750 szám tárolható. Nálad van a zenei gyűjteményed, így minden teendődhöz találsz majd zenei aláfestést!

Sport üzemmódban a Nokia 5500 Sport segít nyomon követni a munkát vagy edzéstervet. A beépített lépésszámláló a legyalogolt távolságról vagy az elégetett kalóriamennyiségről tájékoztat – akár egy sűrű napot töltöttél a városban, akár egy kimerítő kardioedzésen vettél részt. A különösen nagy ellenálló-képesség érdekében a Nokia 5500 Sport ergonómikus, rozsdamentes acél burokba záródik, amelyet a fröccsenő víz és a por ellen védelmet nyújtó borítás, és szilárd fogást biztosító gumi felület egészít ki. A Nokia 5500 Sportot a legjobb futócipőkben használt anyagok felhasználásával építették meg, így a telefon a pályán és azon kívül is jól néz ki.

A háromsávos Nokia 5500 Sport (GSM 900/1800/1900) kedvezményeket és adókat nem tartalmazó ára 300 euró (83 ezer forint) körül mozog majd.

Nokia N93

A minden idők egyik legnagyobb tudású Nokia okostelefonjaként jegyzett Nokia N93 legérdekesebb specifikációit a fényképezőgép modul körül kell keresgélnünk. A 3 megapixeles, vagyis 2.048×1.536 pixeles felbontás önmagában véve még nem szenzáció, hiszen ennyit tud a már piacon lévő N80-as is, ellenben a háromszoros optikai, hangsúlyozom optikai és nem digitális zoom már igen csak tiszteletre méltó. Ehhez még hozzájön, hogy a Carl Zeiss Vario-Tessar optikás fényképezőgép autofókusz funkciós, videóüzemmódban pedig akár VGA, vagyis 640×480 pixeles MPEG4 felvételeket is képes készíteni – ráadásul 30 képkocka/másodperces sebesség mellett.

A csukott helyzetben 119 milliméter hosszú, 56 milliméter széles és 28 milliméter vastag Nokia N93-ban egy 2,4 colos képátlójú, 240×320 pixeles (QVGA) felbontású TFT kijelző teljesít szolgálatot, mely 262 ezer színárnyalatot tudhat magáénak. Láttunk már ennél szebb Nokia kijelzőt is, de azért erre sem lehet sok panaszunk.

A belső memória kapacitása 50 MB, ez azonban rendkívül egyszerűen, miniSD (Secure Digital) memóriakártyák segítségével bővíthető, akár működés közben is. A vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül a jó öreg IrDA-n, Blueooth-on és GPRS-en kívül az EDGE, a 3G és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott.

Mondanom sem kell, hogy a 180 gramm tömegű Nokia N93-on már a legújabb, harmadik generációs S60 szoftver (Symbian 9) kapott helyet, ami csupán annyiból lehet rossz, hogy a régi alkalmazások nem futtathatóak rajta.

Az 1.100 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor optimális esetben 240 órás készenléti időt, illetve 300 perces beszélgetési időt képes biztosítani számunkra. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz), sztereó FM rádiós (Visual Radio) készülékből még a TV-kimenet sem hiányzik.

A smartphone újdonság kezdetekben korántsem számít majd olcsó mulatságnak: a vásárlók 600 eurós, vagyis mintegy 167 ezer forintos kezdőárra számíthatnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle