Connect with us

technokrata

Küszöbön a Motorola V5 (RAZR 2, Canary) bejelentése!

Kütyük

Küszöbön a Motorola V5 (RAZR 2, Canary) bejelentése!

Az amerikai FCC testület bevizsgálta és áldását adta a Motorola legújabb mobiltelefonjára – ez egyértelműen annak a jele, hogy a Canary kódnevű készülék hamarosan végre hivatalosan is be fog mutatkozni.


Ahogy arról a napokban beszámoltunk, a legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a sokak által várva várt Canary végül is nem Motorola K1, hanem Motorola V5 néven fog debütálni.

Az úgynevezett ˝Bluetooth Qualification Filings˝ listán nemrégiben felbukkant egy bizonyos Motorola K1 készülék, illetve annak szolgáltatófüggő (Verizon USA) verziója, a Motorola K1c, így mindenki megnyugodott, hogy ez lesz a Canary végleges neve.

Ehhez képest legutóbb tajvani források arról számoltak be, hogy a RAZR 2-nek is becézett új készülék Motorola V5 néven kerül majd forgalomba, még pedig valamikor 2006 utolsó negyedévében. Ezt olyan gyártók állítják – természetesen nem hivatalos formában -, melyek beszállítói szerződést kötöttek a Motorolával a telefon billentyűzetét, illetve borítását illetően.

Az egyesek által ˝Glass Phone˝-nak titulált, csillogó és tükröződő felületű újdonságban a korábbi pletykákkal ellentétben nem 1,3 megapixeles, hanem 2 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép teljesít szolgálatot, mely természetesen videókat (352×288 pixel) is képes felvenni. A belső memória 17 MB-os, a bővíthetőségről microSD (TransFlash) memóriakártyák gondoskodnak (maximum 1 GB). A memóriakártya cseréjéhez nem kell újraindítani a telefont, ellenben a hátlapot sajnos le kell venni.

A belső kijelző felbontása 176×220 pixel és mindkét LCD 18 bites színmélységű, vagyis 262 ezer színárnyalatú. A körülbelül a Motorola V3-éhoz hasonló vastagsággal rendelkező telefon egy keveset vesztett a szélességéből, de némileg hosszabb lett, a nyitómechanizmus pedig állítólag teljesen megújult. A Motorola új mobiljából természetesen a Bluetooth vezeték nélküli adatátvitel sem hiányzik – a telefon 2.0 verziójú ˝Kékfog˝-at kapott és támogatja a sztereó Bluetooth headseteket is.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz), Screen3 és Java támogatású Motorola újdonság a GPRS mellett a jelentősen gyorsabb EDGE adatátvitelt is ismeri, 3G hálózatokban azonban még nem használható. A telefon feltételezett ára egyébként 350 euró, vagyis mintegy 98 ezer forint lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek