Connect with us

technokrata

Sony Ericsson: szuper mobilok, remek eredmények

Kütyük

Sony Ericsson: szuper mobilok, remek eredmények

A Sony Ericsson számára rendkívül kedvezően alakultak az utóbbi hónapok.


A japán-svéd vállalat 2006 második negyedévében mintegy 15,7 millió darab mobiltelefont hozott forgalomba, ami több mint 33 százalékos növekedést jelent az előző esztendő hasonló időszakához (11,8 millió darab) képest.

Az említett időszakban kezdődött meg a forgalmazása három új Walkman mobilnak, a W300i-nek, a W700i-nek és a W42S-nek, ezenkívül pedig hivatalosan bemutatkozott 2 új modell, a 3G kompatibilis W850i sliderphone és az EDGE-képes, sportos megjelenésű W710i.

A népszerű W800i márciusban bejelentett utódmodellje, a W810i kiváló eladási mutatókkal büszkélkedhetett a második negyedévben, ezenkívül pedig nemrégiben megjelent a piacon a nagy tudású K800i is. Ez utóbbi a gyártó első Cyber-shot márkajelzésű telefonja – a készülékkel 3,2 megapixeles felbontásban lehet fotózni, a vaku pedig nem LED-, hanem xenon-alapú.

Az abszolút sikeresnek mondható negyedévben a Sony Ericsson bevétele meghaladta a 2,2 milliárd eurót, ami éves szinten 41 százalékos növekedést jelent. A cég nyeresége egy év alatt 75 millió euróról 143 millió euróra növekedett, tehát lényegében megduplázódott.

A Sony Ericsson szakértői egyébként úgy vélik, hogy 2006-ban a világpiacon összesen mintegy 950 millió darab mobiltelefon talál majd gazdára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle