Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Ericsson: szuper mobilok, remek eredmények

Kütyük

Sony Ericsson: szuper mobilok, remek eredmények

A Sony Ericsson számára rendkívül kedvezően alakultak az utóbbi hónapok.


A japán-svéd vállalat 2006 második negyedévében mintegy 15,7 millió darab mobiltelefont hozott forgalomba, ami több mint 33 százalékos növekedést jelent az előző esztendő hasonló időszakához (11,8 millió darab) képest.

Az említett időszakban kezdődött meg a forgalmazása három új Walkman mobilnak, a W300i-nek, a W700i-nek és a W42S-nek, ezenkívül pedig hivatalosan bemutatkozott 2 új modell, a 3G kompatibilis W850i sliderphone és az EDGE-képes, sportos megjelenésű W710i.

A népszerű W800i márciusban bejelentett utódmodellje, a W810i kiváló eladási mutatókkal büszkélkedhetett a második negyedévben, ezenkívül pedig nemrégiben megjelent a piacon a nagy tudású K800i is. Ez utóbbi a gyártó első Cyber-shot márkajelzésű telefonja – a készülékkel 3,2 megapixeles felbontásban lehet fotózni, a vaku pedig nem LED-, hanem xenon-alapú.

Az abszolút sikeresnek mondható negyedévben a Sony Ericsson bevétele meghaladta a 2,2 milliárd eurót, ami éves szinten 41 százalékos növekedést jelent. A cég nyeresége egy év alatt 75 millió euróról 143 millió euróra növekedett, tehát lényegében megduplázódott.

A Sony Ericsson szakértői egyébként úgy vélik, hogy 2006-ban a világpiacon összesen mintegy 950 millió darab mobiltelefon talál majd gazdára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés