Connect with us

technokrata

Motorola V5, avagy RAZR 2, alias Canary!?

Kütyük

Motorola V5, avagy RAZR 2, alias Canary!?

Jó lenne, ha a Motorola végre már hivatalosan bejelentené titokzatos új telefonjait, mert már annyi pletyka és találgatás van mostanság az üggyel kapcsolatban, hogy az már szinte követhetetlen.

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a sokak által várva várt Canary végül is nem Motorola K1, hanem Motorola V5 néven fog debütálni.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, az úgynevezett ˝Bluetooth Qualification Filings˝ listán felbukkant egy bizonyos Motorola K1 készülék, illetve annak szolgáltatófüggő (Verizon USA) verziója, a Motorola K1c, így mindenki megnyugodott, hogy ez lesz a Canary végleges neve.

Ehhez képest most tajvani források arról számolnak be, hogy a RAZR 2-nek is becézett új készülék Motorola V5 néven kerül majd forgalomba, még pedig valamikor 2006 utolsó negyedévében. Ezt olyan gyártók állítják – természetesen nem hivatalos formában -, melyek beszállítói szerződést kötöttek a Motorolával a telefon billentyűzetét, illetve borítását illetően.

Egyes pletykák szerint a Motorola feltehetően július 17-én (hétfő) fogja lerántani a leplet a Canary-ról, de most már semmiben sem lehetünk biztosak. A telefon feltételezett ára egyébként 350 euró, vagyis mintegy 98 ezer forint lesz.

Az egyesek által ˝Glass Phone˝-nak titulált, csillogó és tükröződő felületű újdonságban a korábbi pletykákkal ellentétben nem 1,3 megapixeles, hanem 2 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép teljesít szolgálatot, mely természetesen videókat (352×288 pixel) is képes felvenni. A belső memória 17 MB-os, a bővíthetőségről microSD (TransFlash) memóriakártyák gondoskodnak (maximum 1 GB). A memóriakártya cseréjéhez nem kell újraindítani a telefont, ellenben a hátlapot sajnos le kell venni.

A kijelzők felbontását egyelőre sűrű homály fedi, az viszont több mint valószínű, hogy mindkét LCD 18 bites színmélységű, vagyis 262 ezer színárnyalatú lesz. A körülbelül a Motorola V3-éhoz hasonló vastagsággal rendelkező telefon egy keveset vesztett a szélességéből, de némileg hosszabb lett, a nyitómechanizmus pedig állítólag teljesen megújult. A Motorola új mobiljából természetesen a Bluetooth vezeték nélküli adatátvitel sem hiányzik – a telefon 2.0 verziójú ˝Kékfog˝-at kapott és támogatja a sztereó Bluetooth headseteket is.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz), Screen3 és Java támogatású Motorola újdonság a GPRS mellett a jelentősen gyorsabb EDGE adatátvitelt is ismeri, 3G hálózatokban azonban még nem használható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle