Connect with us

Hirdetés

technokrata

Motorola V5, avagy RAZR 2, alias Canary!?

Kütyük

Motorola V5, avagy RAZR 2, alias Canary!?

Jó lenne, ha a Motorola végre már hivatalosan bejelentené titokzatos új telefonjait, mert már annyi pletyka és találgatás van mostanság az üggyel kapcsolatban, hogy az már szinte követhetetlen.

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a sokak által várva várt Canary végül is nem Motorola K1, hanem Motorola V5 néven fog debütálni.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, az úgynevezett ˝Bluetooth Qualification Filings˝ listán felbukkant egy bizonyos Motorola K1 készülék, illetve annak szolgáltatófüggő (Verizon USA) verziója, a Motorola K1c, így mindenki megnyugodott, hogy ez lesz a Canary végleges neve.

Ehhez képest most tajvani források arról számolnak be, hogy a RAZR 2-nek is becézett új készülék Motorola V5 néven kerül majd forgalomba, még pedig valamikor 2006 utolsó negyedévében. Ezt olyan gyártók állítják – természetesen nem hivatalos formában -, melyek beszállítói szerződést kötöttek a Motorolával a telefon billentyűzetét, illetve borítását illetően.

Egyes pletykák szerint a Motorola feltehetően július 17-én (hétfő) fogja lerántani a leplet a Canary-ról, de most már semmiben sem lehetünk biztosak. A telefon feltételezett ára egyébként 350 euró, vagyis mintegy 98 ezer forint lesz.

Az egyesek által ˝Glass Phone˝-nak titulált, csillogó és tükröződő felületű újdonságban a korábbi pletykákkal ellentétben nem 1,3 megapixeles, hanem 2 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép teljesít szolgálatot, mely természetesen videókat (352×288 pixel) is képes felvenni. A belső memória 17 MB-os, a bővíthetőségről microSD (TransFlash) memóriakártyák gondoskodnak (maximum 1 GB). A memóriakártya cseréjéhez nem kell újraindítani a telefont, ellenben a hátlapot sajnos le kell venni.

A kijelzők felbontását egyelőre sűrű homály fedi, az viszont több mint valószínű, hogy mindkét LCD 18 bites színmélységű, vagyis 262 ezer színárnyalatú lesz. A körülbelül a Motorola V3-éhoz hasonló vastagsággal rendelkező telefon egy keveset vesztett a szélességéből, de némileg hosszabb lett, a nyitómechanizmus pedig állítólag teljesen megújult. A Motorola új mobiljából természetesen a Bluetooth vezeték nélküli adatátvitel sem hiányzik – a telefon 2.0 verziójú ˝Kékfog˝-at kapott és támogatja a sztereó Bluetooth headseteket is.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz), Screen3 és Java támogatású Motorola újdonság a GPRS mellett a jelentősen gyorsabb EDGE adatátvitelt is ismeri, 3G hálózatokban azonban még nem használható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés