Connect with us

technokrata

Megszűnnek a memóriagondok!?

Kütyük

Megszűnnek a memóriagondok!?

Egy most megjelent új alkalmazás sokat segíthet a multimédiás mobiltelefonok memóriaéhségének enyhítésén.


A mostanság megjelenő újabb mobil készülékek közül már a középkategóriás modellek is olyan komoly tudással rendelkeznek, hogy nem mindig könnyű őket kiszolgálni megfelelő méretű szabad memóriával és akkor a high-end modellekről még nem is beszéltünk.

Egy svéd szoftverfejlesztő cég, a Scalado most egy olyan új alkalmazással rukkolt elő, mely arra hivatott, hogy jelentős mértékben lecsökkentse a mobiltelefonoknak a nagy felbontású digitális fényképek feldolgozásához és kezeléséhez szükséges memóriaigényét. A Scalado szerint egy átlagosnak mondható, 2 megapixeles felbontású kamerával ellátott mobiltelefonnak körülbelül 12 MB szabad memóriára van szüksége a képkezeléshez, a CAPS (CAmera Phone Solution) névre keresztelt szoftver használatával viszont ugyanehhez a feladathoz elegendő 0,44 MB memória is.

A vállalat munkatársai úgy vélik, hogy a CAPS alkalmazása révén a mobilgyártók komoly összegeket takaríthatnak meg a mobilokba szerelt memóriachipeken és ezt a megtakarítást talán a vásárlókra is áthárítják majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák