Connect with us

technokrata

A Bluetooth mindent eláraszt

Kütyük

A Bluetooth mindent eláraszt

A Bluetooth technológia népszerűsége továbbra is töretlenül növekszik.

Az In-Stat piackutató cég egyik, a napokban publikált legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy a Bluetooth vezeték nélküli adatátviteli technológia térnyerésében – nem meglepő módon – a mobiltelefonok játszák a főszerepet. Mivel manapság egyre több készülék Bluetooth kompatibilis, a ˝Kékfog˝ mikrochipek ára az óriási gyártási mennyiségnek köszönhetően zuhanórepülésben van.

A piackutatók szerint a 2005-ben forgalomba került GSM mobiltelefonoknak már több mint egyharmada Bluetooth-képes volt, ami jelentős előrelépést jelent a korábbi hasonló adatokhoz képest. Érdekesség, hogy manapság már egyre több olyan autót árulnak a gyártók, melybe gyárilag beszerelik a Bluetooth kihangosító rendszert.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Strategy Analytics piackutató cég szerint a Bluetooth mobil headset szektort a Motorola, a Jabra és a Plantronics uralja, mely három gyártó a piacnak összesen 57 százalékát tudhatja magáénak. A világ második legnagyobb mobiltelefon gyártójaként jegyzett Motorola a 2005-ös adatok alapján mintegy 28,2 százalékos piacrészt birtokol ebben a szegmensben. A második helyezett a dán Jabra, mely 16,3 százalékot birtokol, a bronzérmes Plantronics pedig 12,3 százalékos piacrészű.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek