Connect with us

technokrata

OmniPeek Personal Hálózati Analizátor

Kütyük

OmniPeek Personal Hálózati Analizátor

A WildPackets cég leginkább vállalati árú, komoly analizáló eszközeiről ismert. A helyzet azonban megváltozni látszik, hiszen az első, ingyenes, vállalati szintű hálózati analizátort kaphattuk kezünkbe.

Az ‘Expert EventFinder’ a hibák leírását és azok lehetséges okait is megmutatja, illetve tanácsokkal is szolgál; az ‘Expert System’ pedig beállítható úgy, hogy a legpontosabban illeszkedjen a felhasználó igényeihez. Mindenki profitál a késleltetések, átviteli sebességek, hálózati protokollok és a párbeszéd-centrikus forgalmi adatok megjelenítéséből. E mellé még egy ‘mi lett volna ha’ nézetet is kapunk, amivel becsléseket végezhetünk arra vonatkozóan, hogy bizonyos hálózati paraméterek változása hogyan befolyásolnák a teljesítményt.


Az adatfolyam-összehasonlítás és a csomag-virtualizáció az azonnali vizuális hibakeresést segítik
A vizuális megközelítésnél maradva az OmniPeek Personal ‘Expert Peer Map’ funkciója ábrázolja a kommunikáló feleket a hálózatban, egy függőleges ellipszis segítségével. Ezen a nagyobb forgalmat bonyolító hosztok vastagabb vonallal vannak összekötve, a nagyobb pontok pedig forgalmasabb csomópontokat jelentenek.


Az Expert peer mapping funkcióban is látszik, hogy az OmniPeek Personal komoly termék

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek