Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jönnek a Samsung villámgyors 3,5G mobiljai

Kütyük

Jönnek a Samsung villámgyors 3,5G mobiljai

A Samsung szépen lassan bevezeti a piacra első 3,5G (HSDPA) kompatibilis mobiltelefonjait.

Az egyik ilyen modell a vélhetően többek közt a T-Mobile-nál is fellelhető Samsung Z560, a másik pedig az észak-amerikai piacra szánt Samsung zx20. Ugyancsak érkezőben van az európai Samsung ZV50-es (Vodafone) kagylómobil, valamint a dél-koreai Samsung SCH-W200, tehát abszolút nem lesz hiány Samsung HSDPA telefonokból.


Samsung Z560
Az idei februári 3GSM Világ Kongresszuson debütált Samsung SGH-Z560 a tervezőasztalon szétnyitható kialakítást kapott. A telefonba épített HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) kontroller révén nem kevesebb mint 1,8 Mbit/s-os letöltési sebesség érhető el – összehasonlításképp, a 3G mobilok jelenleg maximum 384 Kbit/s-os letöltési sávszélességet képesek biztosítani a számunkra.

A 2,3 colos képátlóval rendelkező belső TFT folyadékkristályos kijelző a mai elvárásoknak megfelelően 240×320 pixeles felbontással, illetve 18 bites színmélységgel (262 ezer színárnyalat) rendelkezik, az ugyancsak színes külső display alatt pedig dedikált zenelejátszó gombokat helyeztek el a tervezők. A fedlapba szerelt digitális fényképezőgép egy 2 megapixeles felbontású képszenzorra épül, és természetesen videózni is lehet a segítségével. A kamera érdekessége nem más, mint az autofókusz szolgáltatás.


A mindössze 16 milliméter vastag Samsung SGH-Z560 belső memóriája 30 MB-os kapacitással bír, a bővíthetőségről pedig egy miniSD (Secure Digital) memóriakártyákat fogadó bővítőslot gondoskodik. A vezetékes ADSL Internet kapcsolatok sebességét biztosító Samsung újdonság ára egyelőre ismeretlen.

Samsung zx20
A négynormás (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal ellátott mobil a GPRS és az EDGE adatátviteli technológiát is támogatja, ez azonban még csak a kezdet.

A széthajtható kialakítású Samsung zx20 TFT technológiájú belső kijelzője 176×220 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni, a digitális fényképezőgép segítségével pedig maximum 1,3 megapixeles felbontásban fotózhatunk. A sötétben történő fotózást LED-alapú vaku segíti.

A Samsung zx20 Bluetooth 2.0 kompatibilis, 50 MB-os belső memóriája pedig microSD (TransFlash) memóriakártyák segítségével bővíthető. A várható árat egyelőre sűrű homály fedi.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés