Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csődbe ment az egyik mobiltelefon gyártó!

Kütyük

Csődbe ment az egyik mobiltelefon gyártó!

Az egyik dél-koreai mobiltelefon gyártó vállalat ma sajnálattal jelentette be, hogy csődbe ment.


A VK Mobile munkatársai elmondták, hogy a vállalat képtelen volt kifizetni legutóbbi, mintegy 1,78 milliárd wonos tartozását, így a mai napon végül is kényszerű volt csődöt jelenteni (1 dél-koreai won=0,23 forint). A VK Mobile a tavalyi esztendőt 64,9 milliárd wonos veszteséggel zárta, és a 2006-os év sem kezdődött túl jól a gyártó számára: az első negyedéves veszteség elérte a 16,5 milliárd wont.

Néhány nappal ezelőtt még arról lehetett hallani, hogy a világ második legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett Motorola vélhetően segédkezet fog nyújtani a VK Mobile-nak, most azonban nagyon úgy tűnik, hogy ez a befektetési kísérlet már soha sem fog megvalósulni.

A VK Mobile raktáraiban jelenleg mintegy 70 milliárd won értékű alkatrész van felhalmozva, melyeket a cég vezetői szerint egy 2-3 milliárd wonos befektetéssel össze lehetne szerelni és ezzel komolyabb bevételre lehetne szert tenni.

A VK Mobile az elmúlt hónapokban egyébként számos érdekes (ultra-vékony, 4 megapixeles kamerás, stb.), többek közt az európai piacokra is szánt mobiltelefont jelentett be, melyekről portálunk is rendszeresen beszámolt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés