Connect with us

technokrata

Láthatáron az elképesztő sebességű mobil 4G!

Kütyük

Láthatáron az elképesztő sebességű mobil 4G!

Alighogy a harmadik generációs (3G) mobiltelefonos technológia megvetette a lábát a piacon, a vezető mobilos cégek máris a következő generáció kifejlesztésén dolgoznak.

Az elmúlt napokban hét vezető mobil operátor létrehozott egy ipari szervezetet, melynek célja, hogy felgyorsítsa és szabványosítsa a 4G fejlesztését, illetve segítse a korábban alapított fejlesztőcsoportok munkáját.

Az NGMN, vagyis a Next Generation Mobile Networks (Következő Generációs Mobil Hálózatok) alapítói között találjuk többek közt a hazánkban is komoly érdekeltségekkel rendelkező T-Mobile-t és Vodafone-t, valamint a következő szolgáltatókat: China Mobile, KPN Mobile, NTT DoCoMo, Orange, Sprint Nextel.

Az NGMN azt tervezi, hogy július végén létrehoz egy non-profit céget az Egyesült Királyságban, mely rövid időn belül meg fogja kezdeni különböző 4G fejlesztéseit. A szervezet tagjai úgy vélik, hogy amennyiben minden jól megy, 2010-ben már beindulhatnak az első kereskedelmi 4G szolgáltatások.

Mint ismeretes, a 3G (UMTS) maximum 384 Kbit/s-os mobil letöltési sebességre képes, a mostanság szárnyait bontogató 3,5G (HSDPA) pedig első körben 1,8 Mbit/s-os, a későbbiekben pedig akár 14,4 Mbit/s-os sávszélességet is képes biztosítani.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek