Connect with us

technokrata

Nokia N92: újabb mobil TV próbaüzem

Kütyük

Nokia N92: újabb mobil TV próbaüzem

A Nokia és a Teracom új kereskedelmi DVB-H próbaüzem elindítását jelentette be a svédországi Stockholmban.


A Nokia a Nokia Mobile Broadcast System 3.0 változatát és a Nokia N92 mobiltelevíziós készülékeket szállítja a próbaüzemhez, amely 400 fogyasztó bevonásával 2006 októberétől decemberig tart. A projekt az ATG, a Boxer, a Nokia, a Sveriges Radio, a Sveriges Television/UR, a Telenor, és a Teracom együttműködésében valósul meg.

A próbaüzem résztvevői tizennégy televízió-, és négy rádiócsatorna közül választhatnak Stockholmban és a város vonzáskörzetében, ahol már kiépült a jó minőségű bel-, és kültéri adásra képes hálózat. A projekt célja annak felmérése, hogy hogyan vélekednek a svéd felhasználók a kereskedelmi mobil-televízióról.

A próbaüzem során a tartalmakat az ATG, a Boxer, a Sveriges Radio, és a Sveriges Television biztosítja. A próbaadást a Nokia Mobile Broadcast System 3.0 sugározza, a teszt résztvevői pedig Nokia N92 készüléket használnak majd. A hálózatért, az adásért, és a platform működtetéséért a Teracom felelős.

Svédországban ez a második olyan mobiltelevíziós próbaüzem, ahol a DVB-H technológia fő szállítója a Nokia. A Nokia a múlt héten számolt be a TeliaSonera Sweden-nel kötött új szerződésről, amely teljes DVB-H próbarendszerre vonatkozik. A rendszer a Nokia Mobile Broadcast System 3.0 változatát és Nokia N92 mobiltelevíziós készülékeket foglalja magában, a vállalat emellett hosztolást nyújt, és rendszerintegrációs tudását is biztosítja.

A kapacitást és a minőséget optimalizáló DVB-H technológia kiegészíti a szolgáltatók meglévő hálózatát. A technológia segítségével a fogyasztók a hangtelefóniás szolgáltatások és az internet elérése mellett ugyanazon a készüléken kiváló minőségű földi digitális televízióadást is élvezhetnek. A mobiltelevíziós adás új üzleti lehetőséget jelent a mobilszolgáltatók, a tartalomszolgáltató és műsorszóró vállalatok, az infrastruktúra-, és készülékgyártók, valamint a technológia-szolgáltatók számára.

A különböző mobiltelevíziós próbaüzemek visszajelzései ígéretesek. A finnországi, nagy-britanniai, spanyol, és francia fogyasztók körében végzett mobiltelevíziós (DVB-H) próbaüzem eredményei a szolgáltatás iránti egyértelmű igényt tükrözik, és a kereskedelmi mobiltelevíziós szolgáltatások jövőbeli üzleti modellje szempontjából is fontos jelzésként szolgálnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle