Connect with us

Hirdetés

technokrata

15 éves a GSM mobiltelefónia

Kütyük

15 éves a GSM mobiltelefónia

Július 1-jén volt a világ első GSM-en – a mobilkommunikáció globális rendszerén – alapuló hívásának 15-ik évfordulója.

A hálózatot az Ericsson szállította, és a Mannesmann üzemeltette Németországban.

Azóta a GSM az egész világon forradalmasította a kommunikáció módját. Jelenleg körülbelül minden harmadik ember rendelkezik GSM-telefonnal világszerte (júniusban a GSM-előfizetők száma elérte a kétmilliárdos határt) – ez a világ összes mobilfelhasználójának 80 százaléka.

Nincs még egy olyan kommunikációs technológia, amely ilyen jelentős hatással bírt volna: a felhasználók számának tekintetében a GSM túlszárnyalja az Internetet, a személyi számítógépeket és a vezetékes telefonokat.

Jan Uddenfeldt, az Ericsson technológiai stratégiával foglalkozó vezető alelnöke, a következőket nyilatkozta: ˝A GSM folyamatosan növekszik, amióta 15 évvel ezelőtt kereskedelmi használatba helyezték. Az elmúlt tíz évben ez a növekedés exponenciális volt, és büszkén jelenthetem ki, hogy az Ericssonnak jelentős része van e technológia fejlesztésében˝.

˝Ami a jövőt illeti, a továbbfejlesztett GSM technológia, mint például a 3G, néhány éven belül megduplázhatja az internetfelhasználást. A 3G technológia – különösen a fejlődő piacokon – gyakran az interneten rendelkezésre álló információ elérésének egyetlen módja. Ez az egyik terület, ahol az Ericsson megvalósítja jövőképét: egy teljes körű kommunikációra épülő világ elsőrendű mozgatórugója˝.

Az Ericsson az idei évben megünnepli a mobiltelefon 50. évfordulóját is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés