Connect with us

technokrata

Mobiltelevíziós próbaadás Nokia N92 telefonon

Kütyük

Mobiltelevíziós próbaadás Nokia N92 telefonon

Az idei szingapúri Nokia Connection rendezvényen a Nokia a TeliaSonera Swedennel kötött, teljes DVB-H próbarendszerre vonatkozó szerződés létrejöttéről számolt be.

A rendszert a Nokia Mobile Broadcast System 3.0 (mobil műsorszórási rendszer) és Nokia N92 mobiltelevíziós készülékek alkotják, a Nokia emellett hosztolási és rendszerintegrációs tudásával is ügyfele rendelkezésére áll.


A szerződés jelzi, hogy a Nokia végponttól végpontig terjedő, teljes körű megoldást képes biztosítani, hiszen a rendszerben a Nokia Multimedia és Networks üzletágának termékei és megoldásai is szerepelnek.

A rendszert a Nokia tanácsadási és integrációs támogatása mellett jelenleg telepítik a stockholmi Nokia telephelyen. A rendszer hosztolását és karbantartását a Nokia csapata biztosítja annak érdekében, hogy a TeliaSonera Sweden átfogó mobiltelevíziós élményt garantálhasson felhasználói számára. A rendszer augusztus elejétől az év végéig működik majd Göteborgban és Stockholmban, illetve a városok körzetében. A TeliaSonera a Nokia új ügyfele mobilitási hosztolás területén.

A Nokia a Nokia Mobile Broadcast System 3.0-t és Nokia N92 készülékeket tartalmazó, teljes DVB-H rendszert szállít.

Az optimális kapacitással és minőségben működő DVB-H technológia kiegészíti a szolgáltatók hálózatát. A technológiának köszönhetően a felhasználók egyetlen készüléken élvezhetik a kiváló minőségű földi sugárzású, digitális televízióadást, telefonálhatnak, és használhatják az internetet. A mobiltelevízió új üzleti lehetőséget kínál a szolgáltatók, a tartalomforgalmazó és műsorszóró cégek, az infrastruktúra és készülékgyártók, valamint a technológia-fejlesztő cégek számára.

A különböző mobiltelevíziós próbaüzemek visszajelzései ígéretesek. Az oxfordi mobiltelevíziós próbaüzem a közelmúltban nyilvánosságra hozott időközi eredményei szerint a mobiltévé iránt egyértelmű fogyasztói igény mutatkozik, és a teszt résztvevőinek 83 százaléka elégedett a végponttól végpontig biztosított szolgáltatással.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek