Connect with us

technokrata

Egy igazi CoolBrand: az Iwiw

Kütyük

Egy igazi CoolBrand: az Iwiw

CoolBrands díjat vehetett át június 29-én Magyarország legnépszerűbb közösségi portálja.

Idén Magyarországon is elindult CoolBrands program keretében a hazánkban forgalmazott és használt fogyasztói márkák közül egy független szakértőkből álló Szakmai Bizottság az Iwiwet jelölte meg az egyik különleges brandként, amely leginkább azonosítható a „cool” életérzéssel. Az angol mintára kialakított kezdeményezés lényege, hogy a hazánkban létező számtalan márka közül mely márkákat tekintjük leginkább „coolnak”. A kiválasztást végző Szakmai Bizottság minden tagja pontozással alkotott véleményt, majd a személyes értékelések összesítését követően állt össze a végleges lista, amelyre felkerülni különleges presztízst jelent.

Az első hazai díjátadó-ünnepség díjazottja, az Iwiw („who is who”, azaz ki kicsoda) közösségi oldal 2002. áprilisában indult. A létező barátságokat és kapcsolatokat online formában feltérképező portál alapötletét egy szociomertia készítése adta, amit megpróbáltak sokkal egyszerűbben, vagyis online összeállítani. Az Iwiw megfelelő eszköz arra, hogy mindenkinek számára fontos ismertségeit ápolja, vagy régi barátságait felelevenítse.

Folyamatos felhasználószám- és népszerűség-növekedés mellett a portál 2006. június végére elérte a 960.000 fős regisztrált létszámot, és a használói között a rendszer 55 milliónál több kapcsolatot tart nyilván. Az oldalnak – a Webaudit adatai szerint – napi ötszázhúszezer látogatója van, ezzel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott az auditált weboldalak napi egyedi látogatószám szerinti rangsorában.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek