Connect with us

EU-s adó az e-mailekre, SMS-ekre

Kütyük

EU-s adó az e-mailekre, SMS-ekre

Nagy felháborodást váltott ki az új uniós adó ötlete.

A francia Alain Lamassoure vetette fel egy európa parlamenti munkacsoport keretei között, hogy adót kellene kivetni az elektronikus levelekre és a mobilkommunikációban jelentős szerepet játszó rövid üzenetekre. A Jacques Chirac nevével fémjelzett francia párt tagja szerint minden SMS után 1,5 centnyi, minden e-mail után pedig 0,00001 centnyi összeget kellene beszednie az Uniónak. Lamassoure szerint ezek az összegek elég kicsik ahhoz, hogy az egyéni felhasználók számára ne jelentsenek nagy megterhelést, de közösségi szinten elég sok pénz folyhatna be ahhoz, hogy finanszírozni lehessen az EU kiadásainak egy jelentős részét. Jelenleg az EU bevétele főleg vámból, ÁFA-ból és a nemzetek közvetlen, gazdasági teljesítményüktől függő befizetéséből áll össze, így az SMS/e-mail-adó egy merőben új forrás lenne.

Habár a tagállamok nagy része támogatna egy egységes, egyszerű EU-adót, az ötlet mégis eleve kudarcra ítéltetett. Nemrég például Olaszországban jelentette be hasonló kezdeményezést, enyhítendő az ország hatalmasra duzzadt deficitjét, ám a leköszönő kormányzat végül elvetette az ötletet. Az átlag EU-polgár szintjén is heves ellenállást váltott ki az SMS/e-mail-adó, elég csak a Terminal fórum kapcsolódó topikjába beleolvasni (hasonló reakciók kísérték szerte Európában a francia képviselő ötletéről szóló tudósításokat).

Mindazonáltal az EU törvényhozásában nemcsak az e-mailek és az SMS-ek megadóztatásában látják az új forrásokat; egyes képviselők a repülőgépjegyeket illetve az olajcégeket sújtanák extra adóterhekkel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom