Connect with us

A legjobb mobilok – a vásárlók szerint

Kütyük

A legjobb mobilok – a vásárlók szerint

Lássuk, hogy a vásárlók, vagyis a hétköznapi felhasználók mely gyártók mobiltelefonjait szeretik a leginkább!


A J.D. Power egyik legfrissebb amerikai jelentéséből kiderül, hogy a vásárlói visszajelzések alapján a Sanyo, az LG és a Samsung gyártja a világ legjobb mobiljait. A piackutatók arra kérték a 2 évnél nem régebbi telefonnal rendelkező előfizetőket, hogy a következő öt szempont alapján osztályozzák a telefonokat: design, működés, szolgáltatások, megbízhatóság, akkumulátor (fontossági sorrend).

Ezen kritériumok alapján a Sanyo végzett az első helyen a maga 108 pontjával, a második helyezett LG 107 pontot zsebelt be, a bronzérmes Samsung pedig 104 pontot kapott. A lista alsóbb régióiban szerepel továbbá a Sony Ericsson, a Motorola, a Nokia, valamint a Kyocera, még pedig rendre 102, 100, 96, illetve 92 ponttal. Az ipari átlag egyébként 101 pontra jött ki.

A 2005-ös hasonló felmérés óta a telefonok kezelhetősége javult a legjelentősebb mértékben (5 százalék), vagyis például a menürendszerek átláthatóbbá váltak, a kijelzőn megjelenő szövegeket pedig könnyebb elolvasni. Hasonló mértékben javult, illetve szélesedett egyébként a készülékek szolgáltatási köre is az elmúlt egy évben.

Érdekesség, hogy míg 2002-ben 10-ből 7 mobil hagyományos kialakítású volt, addig 2006-ban már csak 39 százalékra tehető ezen modellek piacrésze. Ugyanezen idő alatt a kagylóformájú mobilok részesedése 7 százalékról 58 százalékra növekedett.

A tanulmány szerint az előfizetők átlagosan 18 havonta cserélik le telefonjukat, a legtöbbet használt mobil funkciók pedig a következők: kihangosítás (26 százalék), SMS-ezés (22 százalék), fényképezés (19 százalék), játék (16 százalék).Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom