Connect with us

Jön a pornó! Tiltsuk be a 3G telefonokat!?

Kütyük

Jön a pornó! Tiltsuk be a 3G telefonokat!?

A legújabb mobiltelefonos technológiákat a világon nem mindenhol fogadják szeretettel.

A kambodzsai miniszterelnök tiltólistára helyezte a harmadik generációs mobiltelefonokat, miután felesége és barátai arra figyelmeztették, hogy a 3G mobilokra rengeteg pornográf anyagot lehet letölteni.

˝Levélben kértem fel országunk távközlési miniszterét arra, hogy bizonyos mobiltelefonok használatát tiltsa be˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Hun Sen, az ország első embere, aki elmondta, hogy határozottan fel kíván lépni azon készülékek ellen, melyek fényképek és videófelvételek küldésére egyaránt képesek.

Kambodzsa első harmadik generációs mobil hálózatát 2006-ban helyezték üzembe, azonban mindeddig igen csak kevesen használták ki a 3G-ben rejlő lehetőségeket. Ennek elsősorban az az oka, hogy az emberek nem tudják megfizetni a relatíve drága 3G mobilokat, ezenkívül pedig a 3G lefedettség sem túl nagy.

A kambodzsai vezető arról nem beszélt, hogy nem csak a 3G, hanem akár egy egyszerűbb 2,5G (GPRS) telefonnal is minden további nélkül lehet képeket és videókat küldeni, legfeljebb csak lassabban, mint egy 3G mobillal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom