Connect with us

technokrata

Megjelent a Nokia érintőkijelzős új okostelefonja

Kütyük

Megjelent a Nokia érintőkijelzős új okostelefonja

A napokban megjelent a kereskedelmi forgalomban a Nokia legújabb, ezúttal érintésérzékeny kijelzővel ellátott mobiltelefonja.


A első körben Kínában és Tajvanon kapható Nokia 6708 átszámítva mintegy 110 ezer forintba kerül.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nokia Kínában, a Networks Comm 2005 szakkiállítás keretein belül leplezte le ezt a modellt. A rejtett antennás készülék hagyományos kialakítást kapott, ám méretei (118x52x18 milliméter) némileg nagyobbak az átlagnál. Ennek megfelelően a telefon kijelzője is igen csak méretesre sikeredett, felbontása pedig egész pontosan 208×320 pixel. Érdekesség, hogy a TFT technológiájú, 65.536 színárnyalatú display érintésérzékeny, illetve, hogy a készülék fejlett kézírásfelismerési technológiákkal van felvértezve.

A háromsávos GSM modullal (900/1800/1900 MHz) felszerelt, GPRS támogatású Nokia 6708 kereken 150 gramm tömegű. A Symbian 7.0 operációs rendszerű, UIQ 2.1 platformos mobil 18 MB-os belső memóriája SD, illetve miniSD memóriakártyák révén bővíthető. A videófelvevős beépített kamera 1,3 megapixeles (1.280×960 képpont) felbontású.

Említést érdemel továbbá a Java MIDP 2.0 kompatibilitás, az elektronikus levelezési kliens (POP3, IMAP4, SMTP), a QuickOffice szoftver (Word, Excel, PowerPoint), az MSN Messenger, illetve az USB 1.1 interfész.

A Nokia legelső UIQ Symbian alapú telefonja elsősorban az ázsiai igényeknek megfelelően lett kialakítva, de egy az FCC által nemrégiben megadott engedély azt bizonyítja, hogy a telefon nem csak Ázsiában, hanem az Egyesült Államokban és talán Európában is megvásárolható lesz. Érdekesség, hogy a Nokia 6708 nem a Nokia saját fejlesztése – a készülék gyakorlatilag megegyezik a BenQ P31-es telefonnal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom