Connect with us

technokrata

Csak lehúzom a mobilt és már fizettem is!

Kütyük

Csak lehúzom a mobilt és már fizettem is!

Megjelent a kereskedelmi forgalomban az első NFC (Near Field Communication) támogatással rendelkező mobiltelefon.


Az NFC kompatibilis készülékekkel többek közt például oly módon lehet buszjegyet váltani, hogy a telefont a felhasználó elhúzza egy a buszon elhelyezett speciális leolvasó berendezés előtt, a buszjegy árát pedig később a havi telefonszámlán tünteti fel a mobil operátor.

Első körben a németországi Hanau-ban, két Vodafone kereskedésben lehet megvásárolni az NFC-képes Nokia 3220-as telefont. Hanauban nemrégiben zárult le a rendszer mintegy 10 hónapos tesztje, melyet követően a napokban elindult a kereskedelmi szolgáltatás. A technológiát használó felhasználók nem csak buszjegyet vásárolhatnak az említett módon, hanem az úgynevezett RMV ErlebnisCard Hanau segítségével jelentős kedvezményeket vehetnek igénybe különböző boltokban, illetve rendezvényeken.

A speciális NFC chipekkel felvértezett Nokia telefonokat 10 centiméteres közelségbe kell helyezni a leolvasó berendezésekhez, melyek hamarosan már éttermekben is ki lesznek helyezve. Az NFC technológiát ezenkívül arra is fel lehet majd használni, hogy például egy kiállításon járva a felhasználó elhúzza a telefonját egy neki tetsző festmény, vagy műtárgy előtt, majd pedig néhány másodperc múlva teljesen automatikusan különböző információkat, képeket, videókat kap a készülékére az adott művel kapcsolatban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák