Connect with us

WiMAX: alacsony költségvetéssel szélessávú Internet-hozzáférést

Kütyük

WiMAX: alacsony költségvetéssel szélessávú Internet-hozzáférést

Vezetékmentes internetezés Hollandiában és Egyiptomban.

Az Intel stratégiai befektetésekkel foglalkozó részlege, az Intel Capital két WiMAX (Wireless Interoperability for Microwave Access) megállapodást kötött. Egyrészről az egyiptomi Orascom Telecommal lépett együttműködésre, melynek keretében beruházott az Orascom Telecom WiMAX Limited nevű közös vállalatba. A másik megállapodást a holland Enertel Holdinggal kötötte, amellyel egy Worldmax nevű közös vállalatba invesztált. A beruházások a korábban lefektetett alapelvek mentén jönnek létre.

A most aláírt megállapodások tovább erősítik az Intel Capital elkötelezettségét az iránt, hogy alacsony költségvetéssel szélessávú Internet hozzáférést biztosítsanak világszerte a WiMAX hálózatokon keresztül. Az Orascom Telecom WiMAX Limited az Intel első befektetése a közel-keleti régióban, amelyet tavaly novemberben jelentettek be.

Az újonnan létrehozott vállalatok az együttműködésnek köszönhetően jelentős tapasztalatot nyernek majd a hálózatok kialakításában, a marketing és működési tevékenységükben is. Az Orascom Telecom WiMAX Limited a Közel-Kelet és Ázsia egyes régióira koncentrálva együttműködésre törekszik az egyes kormányokkal és vállalatokkal, hogy a WiMAX telepítéséhez megteremtsék a szükséges hátteret. A Worldmax célja, hogy Hollandiában elterjessze a WiMAX szolgáltatást. Ennek támogatásaként az Enertel a 3,5 GHz tartományban egy 80 MHz-es országos sáv engedélyével járul hozzá a közös vállalkozáshoz

Mindkét új vállalat esetében az egyiptomi Orascom Telecom illetve az Enertel Holding lesznek a többségi tulajdonosok, míg az Intel Capital vezető befektető. Az Intel Capital biztosítja továbbá, hogy az Intel Corporation jelentős technikai és marketing forrásaihoz hozzáférést biztosít.

Az elmúlt években az Intel Capital számos WiMAX, illetve vezeték nélküli szélessávú szolgáltató cégbe fektetetett világszerte. Ez a következő vállalatokat érintette: PIPEX Wireless az Egyesült Királyságban, a DBD Németországban, az ausztrál Unwired Australia, a Neovia Brazíliában és az MVSNet Mexikóban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom