Connect with us

Pislogj ide! – Retina leolvasó kerül a mobilokba

Kütyük

Pislogj ide! – Retina leolvasó kerül a mobilokba

Könnyen lehet, hogy a mobiltelefonok hamarosan egy újabb érdekes funkcióval fognak gazdagodni.


Az xVista nevezetű brit cég kifejlesztett egy olyan, rendkívül kis méretű, mobil írisz szkennert, melyet adott esetben akár telefonokba is be lehet szerelni. A biometrikus leolvasó modul és a hozzátartozó ellenőrző szoftver fejlesztésére az elmúlt hat esztendőben átszámítva közel 700 millió forintot fordítottak, tehát egy igen csak komoly fejlesztési projektről beszélhetünk.

˝Az olyan, átlagosnál magasabb biztonsági szintet igénylő helyszíneken, mint például a repülőterek, minden egyes biztonsági őrt el lehetne látni egy olyan mobil készülékkel, mely lényegében bárhol és bármikor képes elvégezni egy gyors retinavizsgálatot. A helyhez egyáltalán nem kötött írisz szkenner néhány másodperc alatt megmondja, hogy a vizsgált személy tényleg egy pilóta, vagy légiutas-kísérő, vagy esetleg egy magát másvalakinek kiadó terrorista˝ – nyilatkozta Karlis Obrams, az xVista ügyvezető igazgatója.

A fejlesztők elmondása szerint egy 256 MB kapacitású memóriakártyán körülbelül 250 ezer darab írisz mintát lehet eltárolni, de ezenkívül persze az is megoldható, hogy a mobil írisz vizsgálók folyamatosan kapcsolatban legyenek egy központi adatbázissal. A rendszer 1 másodperc alatt több mint 1 millió összehasonlításra képes.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom