Connect with us

Szimmetria az adatátvitelben – SDSL 3G akció a TVnet-től

Kütyük

Szimmetria az adatátvitelben – SDSL 3G akció a TVnet-től

Harmadik generációs, nagy sávszélességű, kedvezményes SDSL 3G internetszolgáltatást kínál a TVnet.

Az SDSL 3G egy új, harmadik generációs, nagy sávszélességű, szimmetrikus digitális előfizetői vonal, amelyet a TVnet ADSL 3G termékének februári bevezetésével egyidejűleg indított el. A műszaki átadások munkái május közepére fejeződtek be, így az SDSL szolgáltatás létesítése ettől az időponttól már folyamatos. A TVnet Budapest területén jelenleg 19 központban van jelen, június végére várhatóan 21 központban lesz elérhető. A szolgáltatást a cég saját hálózatán belül nyújtja ügyfelei számára. Különbsége – és egyben előnye – az ADSL-lel szemben, hogy míg az ADSL-nél a sávszélesség az előfizető irányába nagyobb, az SDSL-nél a kapcsolat szimmetrikus, vagyis azonos adatátviteli sebesség biztosított letöltési és feltöltési irányban egyaránt.

A TVnet SDSL 3G szolgáltatása a bérelt vonalú internetszolgáltatáshoz hasonló, hiszen szimmetrikus adatforgalmat tesz lehetővé (jelen akcióban mindkét irányban 2-2 Mbit/sec és 4-4 Mbit/sec sebességben), kizárólag réz érpár alapú telefonvonalon, teljes hurokátengedéssel. Az ADSL-lel (vagyis az aszimmetrikus digitális előfizetői vonallal) ellentétben az SDSL-lel kedvezőbb szolgáltatáshoz juthatnak azok, akik munkájuk során fel- és letöltési irányban egyaránt jelentős adatcserét bonyolítanak.

“Az SDSL technológia elsősorban azoknak nyújt megoldást, akiknél kiemelt szempont a feltöltési sebesség, és költséghatékonyan akarják megvalósítani az adatátvitelt. Az SDSL internetszolgáltatásban így főként azok a kis és közepes vállalkozások érdekeltek, amelyek nagy mennyiségű vállalati adatot forgalmaznak (pl. videokonferenciát tartanak), és érzékenyek a kiadásokra” – fogalmazott ifj. Lengyel Tibor, a TVnet Kft. ügyvezető igazgatója.

A TVnet SDSL 3G internetszolgáltatának havi alapdíja lakossági előfizetők esetén bruttó 10.500 forint, üzleti előfizetőknél nettó 38.000 forint. A cég a jelenlegi, hasonló kapacitású bérelt vonali összeköttetések havidíjának töredékéért, több mint 50%-kal kedvezőbb áron teszi elérhetővé SDSL szolgáltatását – mind a lakossági, mind az üzleti szegmens számára. A június 1-től kezdődő, és két hónapon át tartó SDSL 3G akció keretében a vállalat egy 120 ezer forint értékű Allied Telesyn modemmel is megajándékozza az előfizetőket (1 éves hűségnyilatkozat esetén 2-2 Mbit/sec és 4-4 Mbit/sec).

Az ADSL és az SDSL technológia – a vezetékes telefon infrastruktúráját felhasználva – nemcsak a szélessávú internetelérést valósítja meg, hanem az IP televíziózás világát, és számos egyéb (kényelmi szempontokat szolgáló) technikai újítást is. A TVnet SDSL szolgáltatásától ügyfélszámának 5-10%-os növekedését várja 2006-ban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő