Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szimmetria az adatátvitelben – SDSL 3G akció a TVnet-től

Kütyük

Szimmetria az adatátvitelben – SDSL 3G akció a TVnet-től

Harmadik generációs, nagy sávszélességű, kedvezményes SDSL 3G internetszolgáltatást kínál a TVnet.

Az SDSL 3G egy új, harmadik generációs, nagy sávszélességű, szimmetrikus digitális előfizetői vonal, amelyet a TVnet ADSL 3G termékének februári bevezetésével egyidejűleg indított el. A műszaki átadások munkái május közepére fejeződtek be, így az SDSL szolgáltatás létesítése ettől az időponttól már folyamatos. A TVnet Budapest területén jelenleg 19 központban van jelen, június végére várhatóan 21 központban lesz elérhető. A szolgáltatást a cég saját hálózatán belül nyújtja ügyfelei számára. Különbsége – és egyben előnye – az ADSL-lel szemben, hogy míg az ADSL-nél a sávszélesség az előfizető irányába nagyobb, az SDSL-nél a kapcsolat szimmetrikus, vagyis azonos adatátviteli sebesség biztosított letöltési és feltöltési irányban egyaránt.

A TVnet SDSL 3G szolgáltatása a bérelt vonalú internetszolgáltatáshoz hasonló, hiszen szimmetrikus adatforgalmat tesz lehetővé (jelen akcióban mindkét irányban 2-2 Mbit/sec és 4-4 Mbit/sec sebességben), kizárólag réz érpár alapú telefonvonalon, teljes hurokátengedéssel. Az ADSL-lel (vagyis az aszimmetrikus digitális előfizetői vonallal) ellentétben az SDSL-lel kedvezőbb szolgáltatáshoz juthatnak azok, akik munkájuk során fel- és letöltési irányban egyaránt jelentős adatcserét bonyolítanak.

“Az SDSL technológia elsősorban azoknak nyújt megoldást, akiknél kiemelt szempont a feltöltési sebesség, és költséghatékonyan akarják megvalósítani az adatátvitelt. Az SDSL internetszolgáltatásban így főként azok a kis és közepes vállalkozások érdekeltek, amelyek nagy mennyiségű vállalati adatot forgalmaznak (pl. videokonferenciát tartanak), és érzékenyek a kiadásokra” – fogalmazott ifj. Lengyel Tibor, a TVnet Kft. ügyvezető igazgatója.

A TVnet SDSL 3G internetszolgáltatának havi alapdíja lakossági előfizetők esetén bruttó 10.500 forint, üzleti előfizetőknél nettó 38.000 forint. A cég a jelenlegi, hasonló kapacitású bérelt vonali összeköttetések havidíjának töredékéért, több mint 50%-kal kedvezőbb áron teszi elérhetővé SDSL szolgáltatását – mind a lakossági, mind az üzleti szegmens számára. A június 1-től kezdődő, és két hónapon át tartó SDSL 3G akció keretében a vállalat egy 120 ezer forint értékű Allied Telesyn modemmel is megajándékozza az előfizetőket (1 éves hűségnyilatkozat esetén 2-2 Mbit/sec és 4-4 Mbit/sec).

Az ADSL és az SDSL technológia – a vezetékes telefon infrastruktúráját felhasználva – nemcsak a szélessávú internetelérést valósítja meg, hanem az IP televíziózás világát, és számos egyéb (kényelmi szempontokat szolgáló) technikai újítást is. A TVnet SDSL szolgáltatásától ügyfélszámának 5-10%-os növekedését várja 2006-ban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés