Connect with us

Halálos lövés – mobiltelefonnal!

Kütyük

Halálos lövés – mobiltelefonnal!

A mobiltelefonba rejtett mini pisztoly ötlete elsőre talán úgy tűnik, mintha egy James Bond filmből származna, azonban ilyen eszközök ma már a valóságban is léteznek.

A New York Post című lap közlése szerint a helyi bűnözők mostanság egyre többször használnak olyan miniatűr pisztolyokat, melyeket első ránézésre igen csak nehéz megkülönböztetni egy hagyományos mobiltelefontól. A rendőrség munkatársait felkészítették arra, hogy esetlegesen mobiltelefonnak álcázott lőfegyverből fognak rájuk tüzelni. Ezek a 0,22-es kaliberű fegyverek egymás után maximum négy lövést képesek leadni.

A hatóságok a közelmúltban Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Németországban is lefoglaltak már olyan fegyvereket, melyek mobiltelefon formával rendelkeztek. Egyes feltételezések szerint ezen emberölésre alkalmas pisztolyokat Horvátországban gyártják, a lövedékeket pedig a billentyűzet egyik gombjának lenyomásával lehet kilőni gyors egymásutánban.

A repülőtéri hatóságok a mobiltelefon pisztolyok felbukkanását követően minden eddiginél alaposabb vizsgálatnak vetik alá a gyanús számológépeket, fényképezőgépeket, notebookokat és kéziszámítógépeket, nehogy azok fegyvereket rejtsenek magukban. Szakértők szerint az sem lehetetlen, hogy a találékony bűnözők akár egy csavarhúzóba is miniatűr pisztolyt szereljenek.

Mobiltelefon fegyvereket korábban csak Európában foglaltak le a rendőrök, de mostantól a hatóságok már az Egyesült Államokban is jobban odafigyelnek az ilyen veszélyes eszközökre.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom