Connect with us

technokrata

i-mate JASJAM: 3,5G okostelefon a javából

Kütyük

i-mate JASJAM: 3,5G okostelefon a javából

Az i-mate leleplezte legújabb okostelefonját, a rendkívül széles szolgáltatási körrel rendelkező JASJAM-ot.


A tajvani HTC-féle Hermes platformra épülő újdonság alaphelyzetben leginkább egy kisebbfajta PDA-hoz hasonlatos: ilyenkor csak a legfontosabb kezelőszervek láthatók – a teljes értékű QWERTY billentyűzetet oldalra lehet kihúzni. Ennél azonban talán sokkalta fontosabb, hogy a készülék már nem csak a 3G (UMTS), hanem a még annál is gyorsabb 3,5G (HSDPA) hálózatokban is minden további nélkül használható. Wireless technológiák terén szólnunk kell még a Bluetooth 2.0 támogatásról, illetve a Wi-Fi-ről. Érdekesség, hogy az i-mate JASJAM nem csak a 802.11b, hanem a nagyobb sebességű 802.11g WLAN szabványt is támogatja.

A 176 gramm tömegű készülék alaphelyzetben 113x58x22 milliméteres méretekkel (144 köbcentiméter) rendelkezik.

A vizuális megjelenítésről ezúttal egy 2,8 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos kijelző gondoskodik, mely értelemszerűen érintésérzékeny. A QVGA (320×240 pixel) felbontású display egyébként egész pontosan 65.536 színárnyalatot képes a szemünk elé tárni.

A hátfalban helyet kapott, videófelvevős digitális fényképezőgép immár 2 megapixeles (1.600×1.200 pixel) felbontással bír, az előlapra szerelt második kiegészítő kamera pedig CIF (288×352 pixel) felbontású. Az elkészült felvételek a 196 MB-os belső memórián kívül microSD (TransFlash) memóriakártyákon is eltárolhatók. Az operációs rendszer szerepét ezúttal a Microsoft Windows Mobile 5.0 tölti be.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák