Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobil, tévé és mikro nélkül már nem tudunk élni?

Kütyük

Mobil, tévé és mikro nélkül már nem tudunk élni?

Az internetezők túlnyomó többsége rendelkezik mobiltelefonnal, televízióval és mikrohullámúval, az elmúlt évben a DVD és az MP3 lejátszók, valamint a digitális fényképezőgépek népszerűsége növekedett a leginkább – mutat rá az NRC Piackutató felmérése.

Mobiltelefonnal az 14-69 éves internetezők 99, színes tévével 97, mikrohullámú sütővel 91 százaléka rendelkezik. A különböző fogyasztási javak birtoklásának nagy aránya egybevág azzal a megállapítással, mely szerint a világhálót rendszeresen használók még mindig magasabb státuszúnak számítanak, mint az ugyanolyan korú lakosság.

Az elmúlt egy évben a gyakori internetezők között a DVD lejátszók száma növekedett a leglátványosabban. Míg 2005 első félévében a megkérdezettek 59 százaléka, addig 2006 első félévében már a 75 százaléka számolt be arról, hogy rendelkezik DVD lejátszóval. Ezen kívül az idei évben a hálópolgárok 13 százalékponttal nagyobb arányban birtokolnak MP3 lejátszót, mint tavaly: az elmúlt egy évben 35 százalékról 48 százalékra nőtt a tulajdonosok aránya.

A digitális fényképezőgép tekinthető a harmadik nagy népszerűség-növekedésnek örvendő elektronikai cikknek. Ez esetben is jelentős pozitív irányú elmozdulásról beszélhetünk: 45 százalékról 53 százalékra növekedett a tulajdonosok aránya. Talán nem meglepő, hogy ezzel párhuzamosan 78 százalékról 70 százalékra csökkent a hagyományos fényképezőgéppel rendelkezők aránya.

A felmérésben az NRC a gyakori internetezők vagyontárgyainak változását vizsgálta 2005 első féléve és 2006 első féléve között. Az összehasonlítást a Visitor Media Reseach (VMR) kutatásunk alapján végezték. A 10 000 fős mintán elvégzett kutatásban 26 vagyontárgyra vonatkozó kérdések szerepeltek, az elektromos fritőztől az életbiztosításig.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés