Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videómagnó funkciós szupermobil a Sharptól!

Kütyük

Videómagnó funkciós szupermobil a Sharptól!

A Vodafone Japánban május végén veszi fel kínálatába a Sharp legfrissebb, elsősorban televíziónézésre kihegyezett kagylómobilját.


A keresztségben Sharp 905SH nevet kapott újdonság széthajtható kialakítást kapott, de a felső rész nem csak felhajtható, hanem egyben 90 fokkal el is forgatható, ily módon a kijelzőn nagyobb élvezetett jelent a különböző TV-adások figyelemmel követése.

A készülék a földi sugárzású digitális és analóg TV-adásokat tudja fogni, és jelenleg nem létezik egyetlen más mobil sem a piacon, mellyel hozzá hasonló módon egy huzamban akár 4 órán keresztül is lehet TV-műsorokat nézni. Ugyancsak egyedi, hogy a telefonnal memóriakártyára lehet menteni a televíziós adásokat, sőt akár úgy is be lehet előre progarmozni a készüléket, mint egy hagyományos videómagnót. Ez egyébként a világ első mobilja, mellyel TV-nézés közben is lehet telefonálni, illetve SMS-ezni.

Ha már itt tartunk, nem mehetünk el szó nélkül a mellett, hogy a TFT technológiájú display nem kevesebb mint 2,6 colos képátlóval rendelkezik, felbontása pedig egyedi módon 240×400 pixel. A 18 bites színmélység biztosította 262.144 színárnyalat pedig tulajdonképpen már csak a hab azon a bizonyos képzeletbeli tortán. A kiegészítő monokróm LCD 12×72 képpontot tudhat magáénak.

A Sharp 905SH alaphelyzetben 105 milliméter hosszú, 49 milliméter széles és 27 milliméter vastag, tömege pedig 143 gramm. Vérbeli UMTS (3G) modell lévén nem meglepő, hogy egy helyett rögtön két kamerát alkalmaztak a fejlesztők. A hátsó kamera segítségével maximum 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) fotó készíthetők, az elülső, elsősorban videóhívásokhoz használatos fényképezőgép pedig CIF felbontással bír.

A belső memória a mai elvárásoknak megfelelően miniSD (Secure Digital) memóriakártyák segítségével könnyedén bővíthető. A nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor optimális esetben 180 perces beszélgetési időt, illetve 360 órás készenléti időt tesz lehetővé.

A Sharp 905SH fekete, fehér és kék színekben lesz megvásárolható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés