Connect with us

Túl a századik Symbian okostelefonon

Kütyük

Túl a századik Symbian okostelefonon

Az okostelefonok piacán oly népszerű Symbian operációs rendszer fontos mérföldkőhöz érkezett a napokban.


A hat esztendővel ezelőtt bemutatott Ericsson R380 volt az első kereskedelmi Symbian készülék, a nemrégiben debütált Nokia 3250-es zenemobil pedig a századik olyan mobil típus, melyen Symbian szoftver fut.

Thomas Chamber, a Symbian egyik vezetője elmondta, hogy az elmúlt esztendőkben világszerte mintegy 70,5 millió darab Symbian készülék talált gazdára. Chamber hozzátette, hogy a cég most gőzerővel azon munkálkodik, hogy a hétköznapi felhasználókhoz is egyre nagyobb számban eljuttassa, és megismertesse velük a Symbian telefonokat.

A Symbian operációs rendszert jelenleg egyébként tíz vállalat licenszeli és mintegy 66 Symbian-alapú készülék van jelen a kereskedelmi forgalomban, 56 vadonatúj modellnek pedig jelenleg is folyik a fejlesztése.

Emberünk elmondta, hogy a közeljövőben napvilágot látó Symbian smartphone-okban fejlett TV-vevő funkciók, minden korábbinál nagyobb tudású MP3 lejátszó alkalmazások, illetve 5 megapixeles és annál nagyobb felbontású digitális fényképezőgép modulok kapnak majd helyet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom