Connect with us

technokrata

Óriási tudású Samsung okostelefon

Kütyük

Óriási tudású Samsung okostelefon

A Samsung új okostelefonján egy nyílt forrású operációs rendszer, konkrétan Linux teljesít szolgálatot.


A Mizi Research-féle Prizm Linux szoftver 2.6-os verzióját futtató Samsung SCH-i819 GSM (900/1800 MHz) és CDMA (2000 1x 800 MHz) hálózatokban egyaránt használható és bár a GPRS Class 10 kompatibilis nem hiányzik belőle, a jóval gyorsabb EDGE és 3G sajnos igen. A Prizm Linux fejlesztése egyébként rohamléptekkel folyik, a valamikor a harmadik negyedévben elkészülő 3.0-s változatban jelentős wireless és multimédiás újításoknak kapnak majd helyet.

A 130 gramm tömegű, szétcsúsztatható kialakítású újdonság alaphelyzetben 107 milliméter hosszú, 52 milliméter széles és 22 milliméter vastag, és szerencsére belső antennás. A TFT alapokon nyugvó folyadékkristályos kijelző 240×320 pixeles felbontású, amihez azonban a szokásostól eltérően ezúttal nem 18, hanem csak 16 bites színmélység (65.536 színárnyalat társul).

A beépített digitális fényképezőgép 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású, ezenkívül pedig a kamera egy speciális OCR szoftver segítségével karakterfelismerésre is képes. Hasonlóan egyedi a telefonra telepített TTS (Text To Speech) alkalmazás, mely felolvassa a beérkező SMS-eket és elektronikus leveleket.

A megfelelő számítási teljesítményt egy 416 MHz-es órajelű Intel XScale PXA270-as mikrochip biztosítja, ezenkívül pedig 64 MB SDRAM-ot, illetve 128 MB flashmemóriát is találunk a kis masinában.

A parányi microSD (TransFlash) memóriakártyákkal bővíthető Samsung SCH-i819 kapcsán szólnunk kell még az MP3 lejátszóról, a Bluetooth adatátvitelről, az USB interfészről, a WAP 2.0 böngészőről, a PictBridge közvetlen nyomtatási szolgáltatásról valamint a TV-kimenetről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin