Connect with us

technokrata

80 százalék lopott, 20 százalék legális

Kütyük

80 százalék lopott, 20 százalék legális

Egy most publikált tanulmányból kiderül, hogy a mobiltelefonok túlnyomó többségén illegálisan beszerzett digitális tartalmak találhatók.

A Frost & Sullivan nevezetű amerikai piackutató cég közlése szerint a jelenleg használatban lévő mobil csengőhangoknak körülbelül 80 százaléka lopott anyag, mely után senki sem fizette ki a különböző jogdíjakat.

Felmérések szerint az európai mobil szolgáltatóknak az elmúlt időkben mintegy 3,5 milliárd eurós veszteséget okoztak az illegálisan másolt digitális mobil tartalmak. A Frost & Sullivan felhívja a figyelmet arra, hogy a telefon tulajdonosok nem csak a csengőhangokat, hanem a háttérképeket és kijelzővédőket is általában ingyen szerzik be – legtöbb esetben egyszerűen letöltik azokat a világhálóról.

A csengőhang, illetve háttérkép letöltési szolgáltatásokat üzemeltető cégek forgalma már jó ideje stagnál – előrejelzések szerint az idei esztendőben ebben a piaci szegmensben globálisan mintegy 7 milliárd dolláros forgalmat fognak lebonyolítani az érintett cégek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák