Connect with us

Hirdetés

technokrata

Flash animációk böngésző nélkül

Kütyük

Flash animációk böngésző nélkül

Az Adobe készülő szoftverével lehetséges lesz a web és a Flash anyagok szétválasztása, ráadásul a munkához nem lesz szükség folyamatos online kapcsolatra sem.

Kevin Lynch, az Adobe vezető szoftvertervezője arról beszélt, hogy a várhatóan jövő év elejére elkészülő, egyelőre Apollo kódnéven futó ingyenes program segítségével böngésző nélküli számítógépeken is megjeleníthetőek lesznek a PDF fájlok, Flash anyagok, illetve weboldalakat is magukba foglaló állományok. Az Apollo egyébként teljesen függetlenül működik majd a Flash Playertől és az Adobe Readertől, e szoftverek fejlesztését nem befolyásolja az új alkalmazás. Maguk a programok hasonlítani fognak a hagyományos szoftverekre, azaz saját ikonjuk lesz és hasonlóan lesznek eltávolíthatóak a rendszerből, mint a már megszokott alkalmazások.

Az Adobe új stratégiának célja – melyben az Apollo is fontos szerepet játszik – a Flash és Acrobat technológiára épülő webes közösség bővítése, illetve egy egységesített webfejlesztői környezet kialakítása. Ebben a Microsoft komoly konkurenciája az Adobe-nak, saját Windows Presentation Foundation/Everywhere fejlesztésével, ám az Adobe jelentős előnnyel rendelkezik: mivel a vállalat idejekorán felismerte a platformfüggetlen alkalmazások jelentőségét, és egyre inkább erre koncentrál, addig a Microsoft csak a saját rendszerét támogatja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés