Connect with us

Mobil TV-t mindenkinek!

Kütyük

Mobil TV-t mindenkinek!

A legfrissebb mobil TV próbaüzem azzal az eredménnyel zárult, hogy a résztvevők 80,08 százaléka ajánlaná másnak is a mobiltelevíziós szolgáltatást, és tízből nyolc felhasználó ˝nagyon egyszerűnek˝ tartja a szolgáltatás használatát.

Az Abertis Telecom, a Nokia, és a Vodafone Espana beszámolt a városban 2005. december 16-án indult mobiltelevíziós próbaüzem első eredményeiről. A próbaüzem során a mobiltelefonon nézhető digitális televíziót tesztelték, és DVB-H (Digital Video Broadcasting – Handheld; digitális videoanyagok sugárzása kézikészülékekre) technológiát alkalmaztak.


A próbaüzemben 300 felhasználó vett részt, akik 14 helyi televízió-csatorna, többek között az Antena 3 TV, a Net TV, a Sogecable, a Telecinco, az RTVA (Canal Sur), az RTVE, az RTVV (Canal Nou), és a Veo TV műsorát nézhették.

A próbaüzem legfontosabb tanulsága, hogy a résztvevők 72,8 százalékát nagyon, vagy eléggé érdekli a mobiltelevízió, míg 80,08 százalékuk másnak is ajánlaná a szolgáltatást.

A résztvevők naponta átlagosan 35,39 percig használták a szolgáltatást, míg a hétvégén 37,90 percig nézték a mobiltévét.

A tesztelők körében legnépszerűbb tévéprogramok a hírek, a sorozatok, és a magazin-műsorok voltak. A hagyományos, földi sugárzású televíziók esetében a legnépszerűbb programok a filmek, a sportprogramok, és a dokumentumfilmek.

A mobilitás, a rendelkezésre álló idő kihasználása, és a hírek vagy a kedvenc programok gyors elérése az a három faktor, amely a legfontosabb szerepet játszotta a tízből nyolc felhasználó szerint ˝nagyon egyszerűen˝ használható szolgáltatás sikerében.

A DVB-H technológia a földi sugárzású digitális televízióadást alakítja át úgy, hogy az a mobiltelefonok adottságaihoz igazodva a menet közben használt készülékeken is élvezhető legyen. A DVB-H adás például kis kijelzőn is követhető, és energiaigénye alacsony.

Sevilla polgármestere, Alfredo Sánchez Monteseirín az Abertis Telecom, a Nokia és a Vodafone Espana igazgatóival együtt május 5-én egy sevillai rendezvényen számolt be a fogyasztói mobiltelevízió-próbaüzem eredményeiről. A műszaki újításokban élen járó Sevillát négy hónappal ezelőtt választották ki a teszt színhelyéül. A projekt a felhasználói próbaüzem mellett kísérleti mobiltelevíziós platform létrehozását, és új mobilkommunikációs technológiák fejlesztését is célul tűzte ki.

Az Abertis, a Nokia, és a Vodafone Espana rendkívül elégedett az új mobiltelevíziós rendszer első eredményeivel. A DVB-H a hagyományos televízióból ismerős tartalmakat biztosít a felhasználók számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom