Connect with us

technokrata

Itthon elsőként: szupergyors 3,5G mobil Internet a T-Mobile-tól!

Kütyük

Itthon elsőként: szupergyors 3,5G mobil Internet a T-Mobile-tól!

A tavaly a 3G szolgáltatásokat elsőként bevezető T-Mobile budapesti harmadik generációs hálózatán – első lépésben a főváros belső kerületeiben – elindította a már a kezdeti időszakban akár 1,5 Mbps letöltési és 384 kbps feltöltési sebességet kínáló, HSDPA-nak nevezett szupergyors kereskedelmi mobil Internet szolgáltatását.

A HSDPA az elkövetkező években hozzájárulhat a hazai szélessávú internetelérés gyors elterjedéséhez.

A társaságnál már év eleje óta kapható HSDPA kártyatelefonnal igénybe vehető megoldással az előfizetők jelenleg Budapest belső kerületeiben, a későbbiekben pedig a teljes 3G hálózaton a mobil adatátvitelnél eddig soha nem látott sebességgel internetezhetnek vagy e-mailezhetnek. A HSDPA-nak köszönhetően jó minőségben számítógépen is elérhetővé válik a folyamatos videoletöltés, gyorsan hozzáférhetőek lesznek a nagyobb fájlok és dokumentumok. A sávszélességnek köszönhetően hordozható számítógép esetén a szabadban sem kell lemondani a népszerű internetes videotelefonálás lehetőségéről. A 3G/HSDPA hálózaton egy átlagos MP3 szám letöltésének ideje például 18-20 másodpercre csökkenhet.

A legnagyobb hazai mobilszolgáltató a 3G és most a HSDPA elsőkénti bevezetésével, a WLAN tömeges használatával egyértelműen vezető szerepet játszik a szélessávú mobil adatátviteli megoldások bevezetésében. A T-Mobile célja, hogy az új technológiákkal a kommunikáció szabadságát biztosítsa ügyfeleinek, ezért a HSDPA elérhetőségét és sebességét az elkövetkező évek során gyors ütemben bővíti majd. A szolgáltató már ebben az évben a főváros legnagyobb részére és több nagyvárosra kiterjeszti a szupergyors széles sávú mobilhálózatot, hamarosan pedig új HSDPA készülékeket vezet be. Emellett a T-Mobile néhány év alatt az elérhető adatátviteli sebességet többszörösére, hosszabb távon 10 Mbps-ra tervezi növelni, a HSUPA segítségével pedig a feltöltési sebesség is elérheti a 2 Mbps-ot.

A T-Mobile nemzetközi színtéren is elkötelezett a HSDPA bevezetése mellett. Mint ismeretes, Németországban és Ausztriában a szolgáltató elsőként indított kereskedelmi HSDPA szolgáltatást.

A HSDPA jelenleg a Róbert Károly krt. – Hungária krt. – Könyves Kálmán krt. – Lágymányosi híd – Dombóvári út – Sárbogárdi út – Karolina út – Villányi út – Budaörsi út – Alkotás utca – Krisztina krt. – Vérmező út – Margit krt. – Duna vonala – Árpád híd által határolt terület jelentős részén, május végére ezen terület majdnem egészén elérhető lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom