Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érkezőben az optikai zoomos Nokia N93

Kütyük

Érkezőben az optikai zoomos Nokia N93

Az amerikai FCC testület bevizsgálta és végül áldását adta a Nokia egyik legújabb mobiltelefonjára, az N93-ra.


Ez vélhetően annak a jele, hogy a készülék piaci bevezetése egyelőre a legnagyobb rendben folyik, és vélhetően semmi akadálya sem lesz annak, hogy az N93 júliusban megjelenhessen a kereskedelmi forgalomban. A telefon kezdőára várhatóan 140-150 ezer forint körül fog alakulni.

A minden idők egyik legnagyobb tudású Nokia okostelefonjaként jegyzett Nokia N93 legérdekesebb specifikációit a fényképezőgép modul körül kell keresgélnünk. A 3 megapixeles, vagyis 2.048×1.536 pixeles felbontás önmagában véve még nem szenzáció, hiszen ennyit tud a már piacon lévő N80-as is, ellenben a háromszoros optikai, hangsúlyozom optikai és nem digitális zoom már igen csak tiszteletre méltó. Ehhez még hozzájön, hogy a Carl Zeiss Vario-Tessar optikás fényképezőgép autofókusz funkciós, videóüzemmódban pedig akár VGA, vagyis 640×480 pixeles MPEG4 felvételeket is képes készíteni – ráadásul 30 képkocka/másodperces sebesség mellett.

A csukott helyzetben 119 milliméter hosszú, 56 milliméter széles és 28 milliméter vastag Nokia N93-ban egy 2,4 colos képátlójú, 240×320 pixeles (QVGA) felbontású TFT kijelző teljesít szolgálatot, mely 262 ezer színárnyalatot tudhat magáénak. Láttunk már ennél szebb Nokia kijelzőt is, de azért erre sem lehet sok panaszunk.

A belső memória kapacitása 50 MB, ez azonban rendkívül egyszerűen, miniSD (Secure Digital) memóriakártyák segítségével bővíthető, akár működés közben is. A vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül a jó öreg IrDA-n, Blueooth-on és GPRS-en kívül az EDGE, a 3G és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott.

Mondanom sem kell, hogy a 180 gramm tömegű Nokia N91-en már a legújabb, harmadik generációs S60 szoftver (Symbian 9) kapott helyet, ami csupán annyiból lehet rossz, hogy a régi alkalmazások nem futtathatóak rajta.

Az 1.100 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor optimális esetben 240 órás készenléti időt, illetve 300 perces beszélgetési időt képes biztosítani számunkra. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz), sztereó FM rádiós (Visual Radio) készülékből még a TV-kimenet sem hiányzik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés